• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MÂNĂRIE MEDIATICĂ pentru scoaterea din joc A CELUI MAI BUN EUROPARLAMENTAR ROMÂN PE AGRICULTURĂ!

  Vlad Macovei -

  În ultimele zile, europarlamentarul PNL Daniel Buda, membru în Comisia de Agricultură a Parlamentului European, este atacat în presa de dreapta din România pe motiv că a avut poziții ”anti-europene” și ”conspiraționiste” în scandalul pestei porcine africane.

  Atacul a fost coordonat și a folosit același tip de argument și construcție: declarațiile lui Buda, citate de Agrointeligența-www.agrointel.ro, au fost preluate și de ediția în limba română a oficinei rusești Sputnik. Pentru a păstra aparențele și nu a fi considerat un atac cu direcție precisă, a fost înfierat la pachet și fermierul Dimitrie Muscă, a cărui semnal de alarmă legat de pesta porcină africană a fost interpretat ca un atac la adresa valorilor europene.

  Concret, Buda era acuzat pentru o declarație scoasă din context în care spunea că în urma epidemiei vom da cale liberă importurilor de purcei injectați cu hormoni iar Muscă pentru că prin situația disperată în care a ajuns zootehnia românească, Europa își vede visul cu ochii. O declarație la fel de decupată din context. Oricum, acestea sunt crimele conspiraționiste și anti-europene pe care acești doi oameni care iubesc agricultura românească le-au înfăptuit. Și sigur, Agrointeligența-www.agrointel.ro, site-ul numărul 1 în informarea fermierilor din România, tras de urechi pentru că a publicat declarațiile care conțineau și fragmentele cu pricina.

  Superficialitatea și reaua-intenție pot fi ușor demontate: Daniel Buda este probabil cel mai pro-european europarlamentar român, care luptă pentru fermierul român, iar declarațiile sale publice de pe pagina sa Facebook stau mărturie. Iar pozițiile critice legate de unele decizii ale Comisiei Europene cu impact negativ asupra agricultura României sunt un argument în plus că Buda este un pro-european eficient și patriot. Sau și asta e o crimă? La Dimitrie Muscă lucrurile sunt și mai clare: fără semnalele de alarmă trase de aceasta prin intermediul Agrointeligența-www.agrointel.ro, lucrurile s-ar fi mișcat mai greu în combaterea acestei epidemii. Iar părerea omului că sunt țări din UE cu industrie solidă a creșterii porcului care ar fi foarte fericite din punct de vedere economic să exporte și mai mult în România, coincide cu a mea și cu a multor fermieri români. Asta înseamnă anti-europenism? Sancționăm delictul de opinie?

  Lucrurile au fost însă clarificate de o sursă din PNL care a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro care este miza acestor atacuri.

  Daniel Buda a fost ținta, Muscă a fost pus și el acolo pentru a se distrage atenția, să se piardă un pic direcția atacului. Există o campanie intensă în interiorul PNL, campanie dusă de aripa colaboraționistă PSD, pentru a-l scoate pe Daniel Buda de pe lista de candidați la următoarele alegeri europarlamentare. Orice se poate spune despre Buda, doar nu că este anti-european și simpatizant PSD. Le stă în gât pentru că este unul din cei mai importanți lideri de opinie PNL pe agricultură și pozițiile sale au avut impact în rândul fermierilor. Dacă îl scot pe Buda de pe lista eligibilă, vor să bage un om de-al lor care să facă blat cu PSD în Parlamentul European și să stea liniștit când e vorba de a apăra interesele agriculturii. Băieții ăștia care au executat mizeria asta, ori fac jocurile PSD, ceea ce nu prea cred, ori au fost manipulați de sursele care au avut interes ca Buda să fie atacat. De altfel, dacă observați, în unul din texte se cere explicit la final ca Buda să nu mai facă parte din lista de europarlamentari pentru alegerile din 2019. La fel ca și un alt text de acum câteva zile în care, pe surse, din această listă, iarăși, Daniel Buda era exclus. Nu este nicio coincidență. Și încă o dată: vorbim chiar de un patriot pro-european, un bun cunoscător al problemelor agriculturii și un om de dreapta 100%” a spus sursa mea din PNL.

  În concluzie, e bine ca ziarist să nu te duci după fentă și să îți propui să fii mai deștept decât cei de la Sputnik, nu mai prost.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Timafeed Boost în nutriția vacilor de la USAMV Cluj-Napoca: Creștere cu 3 litri/zi la lapte și spor de 77 kg la tăurașii de îngrășare Buget 2021. Banii pentru fermieri, la votul final de marți – 2 martie, din Parlament! Minciunile lui Oros înseamnă vieți și destine de fermier pulverizate. Domnule ministru, ați devenit un risc pentru siguranța națională, trebuie să vă reveniți urgent!

  Ultimele știri

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis!