• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidul NERO pentru rapiță: Se aplică în 3 zile de la semănat și COMBATE PESTE 60 DE BURUIENI!

    agrointeligenta.ro -

    Erbicidarea pre-emergentă a rapiței este lucrarea care le asigură fermierilor o cultură fără buruieni, care se poate dezvolta în mod corespunzător de la semănat până la intrarea în iarnă. Cel mai nou erbicid pentru combaterea buruienilor la rapiță este un produs din portofoliul companiei FMC AGRO România și se numește NERO (VEZI FIȘA PRODUSULUI). Se aplică pre-emergent în interval de 3 zile de la semănat, iar acțiunea sa este îndreptată împotriva unui spectru larg de buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale.

    Buruienile pot fi cauza unor pierderi ce pot ajunge până la 40% din producția culturii de rapiță. Din acest motiv, fermierii care intervin la timp și eficient pentru combaterea ierburilor nedorite au parte nu doar de o recoltă mai mare, dar și de o calitate mai bună, întrucât semințele buruienilor crucifere pot afecta considerabil producția de ulei.

    Erbicidul NERO este cea mai nouă soluție pe care fermierii români o au în lupta cu buruienile. Despre erbicidul de la FMC AGRO România, specialiștii spun că este ”necruțător” cu ierburile nedorite din cultură, de aici venind inspirația pentru numele produsului.

    În cultura de rapiță este nevoie de un control al buruienilor înainte de a răsări acestea. Din acest motiv este astăzi în piață produsul NERO”, explică Ion Săvulescu, Director Tehnic FMC AGRO România. Reputatul specialist subliniază că erbicidul NERO are un efect puternic datorită sinergiei celor două substanțe active – petoxamid 400 g/L + clomazonă 24 g/L, formularea produsului fiind cea de concentrat emulsionabil.

    Erbicidul NERO combate peste 60 de buruieni la rapiță

    Ceea ce face ca NERO să fie produsul ideal pentru cultivatorii de rapiță este spectrul larg de buruieni pe care le combate. Pe ”lista neagră” a erbicidului NERO se află buruieni graminee, samulastra de cereale păioase şi buruieni cu frunză lată din cultura de rapiţă, inclusiv specii de crucifere dificil de combătut (Sinapis, Thlaspi, Capsella, Stelaria). În total, NERO îi scapă pe fermieri de problemele cauzate de peste 60 de buruieni care afectează cultura de rapiță.

    Erbicidul NERO are un nivel maxim de control mai ales în cazul buruienilor din familiile crucifere şi poligonacee şi este foarte sigur pentru cultura protejată.

    Combaterea buruienilor înainte de răsărire, extrem de utilă pentru rapiță

    Acțiunea de lungă durată a erbicidului este un alt avantaj oferit fermierilor. De subliniat că aplicarea produsului NERO după semănat, până la răsărire, ajută enorm plantele de rapiță. Se elimină, practic, competiția buruienilor de la începutul perioadei de vegetație, asigurându-se un start puternic al culturii.

    Erbicidul NERO este compatibil cu fungicidele, insecticidele, erbicidele şi fertilizanţii foliari utilizate în mod curent la cultura de rapiță. ”La amestecul în rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate să se facă un test de compatibilitate fizico-chimică înainte de utilizare observându-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare etc)”, este recomandarea specialiștilor FMC AGRO România pentru fermieri.

    Erbicidul NERO nu pune probleme la rotația culturilor

    Esențial de precizat, rotația culturilor după aplicarea produsului NERO nu este restricționată.

    În România, produsul NERO este omologat pentru cultura de rapiță. Erbicidul cel nou de la FMC a convins deja cultivatorii de rapiță, el fiind aplicat în ferme importante, așa cum este Nutre Farming din Făcăeni, județul Ialomița.

    Erbicidul NERO se aplică după semănatul rapiței, în doză de 3 litri la hectar

    Doza de aplicare a erbicidului NERO la rapiță în pre-emergență este de 3 litri la hectar, în interval de trei zile de la semănat. ”Administraţi produsul NERO în 200 – 400 L apă/ha”, este recomandarea specialiștilor.

    Erbicidarea cu NERO se face pe solul bine lucrat pentru a permite realizarea unei pelicule compacte şi omogene.

    NERO nu necesită încorporare decât în toamnele cu deficit de umiditate. În această situaţie se recomandă o încorporare uşoară la 2 – 4 cm urmată de lucrarea de semănat.

    De subliniat că în combaterea buruienilor la rapiță, NERO vine să facă echipă cu erbicidul post-emergent foarte cunoscut și apreciat – SALSA, un produs tot din portofoliul FMC. NERO este alternativa cea mai eficientă pentru a se evita îmburuienările timpurii, cele mai periculoase fiind cele cu crucifere.


    UTIL: SPECTRUL DE BURUIENI COMBĂTUTE DE ERBICIDUL NERO

    Amatanthus retroflexus (Știr)
    Lapsana communis (Zgrăbuţica)
    Apera spica-venti (Iarba vântului)
    Lolium perenne (Raigras)
    Aphanes arvensis (Pătrunjel sălbatic)
    Matricaria spp. (Muşeţel sălbatic)
    Artemisia vulgaris (Pelin negru)
    Myosotis arvensis (Nu-mă-uita)
    Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului)
    Poa annua (Firuţa)
    Centaurea cianus (Albăstriţa)
    Polygonum spp. (Hrişca urcătoare, Ardeiul broaştei)
    Cereale în curs de răsărire
    Senecio vulgaris (Spălăcioasa)
    Chamomillia spp. (Museţel sălbatic)
    Sinapis arvensis (Muştar sălbatic)
    Chenopodium album (Loboda albă)
    Sisymbrium officinale (Brâncuţa)
    Cirsium arvense (Pălămida)
    Solanum nigrum (Zârna)
    Festuca rubra (Paius)
    Stellaria media (Rocoina)
    Galeopsis spp. (Lingurica)
    Thlaspi arvense (Punguliţa)
    Galium aparine (Turiţa)
    Urtica urens (Urzica mică)
    Lamium spp. (Urzică moartă)
    Veronica spp. (Ventrilică)


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului