Fermieri de succesFermierii RomânieiŞtiri agricole

Fermierul LUCIAN MITRAN pune preț de genetică și PREGĂTIREA SOLULUI!

Un fermier mândru atât de culturile sale, cât și de producții și de utilajele cu care exploatează terenul agricol în Siliștea, județul Teleorman.

Lucian Mitran lucrează 700 de hectare în cadrul societății Dabor SRL, una dintre companiile agricole care fac performanță la producții an de an. Spre exemplu, în 2017, la porumb agricultorul a avut una dintre cele mai bune producții cu hibridul Dekalb DK Exstorm, cântarul oficial de la recoltare indicând, în fața presei, o producție de 5.258 kg/ha.

Ca schemă de culturi, a avut anul acesta 250 de hectare de rapiță, 350 de grâu și 100 de floarea-soarelui. „Rapița e cea mai importantă la ora actuală, la o producție mare față de celelalte culturi. Am avut o medie peste 5.000 de kilograme la hectar, cu un profit foarte bun. Sunt mulțumit de hibrizii pe care mizez an de an”, ne-a spus agricultorul.

Lucian Mitran colaborează bine cu oamenii de vânzări de la furnizorii de inputuri și recunoaște că de la tinerii care ajung la el în fermă cu oferte mereu află noutăți, mai ales în materie de tehnologie.

Pentru cine vrea să se apuce de cultivat rapiță și să scoată și producții excelente, producătorul din Teleorman spune că este nevoie de toată atenția. Secretul stă în tehnologie și în genetică. Mitran obișnuiește să facă lucrările din timp și pentru el este important să aibă un teren foarte bine pregătit. Chiar și când are solul întărit, nu face economii când vine vorba de lucrările pentru patul germinativ.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!