• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Erbicidul Salsa de la FMC pentru o rapiță fără buruieni

  agrointeligenta.ro -

  O cultură de rapiță fără buruieni asigură fermierilor un randament maxim de producție la hectar. Pentru a combate eficient ierburile nedorite din câmp, agricultorii români au de mai mulți ani un aliat pe care se bazează: erbicidul postemergent SALSA, un produs aflat astăzi în portofoliul companiei FMC AGRO România.

  Erbicidul SALSA i-a cucerit pe cultivatorii de rapiță prin efectele rapide pe care le are după aplicare. Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă care sunt cele 10 motive ce fac ca erbicidul SALSA să fie tot ceea ce aveți nevoie în programul de combatere a buruienilor la rapiță.

  [dropcap type=”default”]1.[/dropcap]SALSA este un produs ce și-a dovedit eficiența. Erbicidul de la FMC este prezent în fermele românești de peste șase ani, reușind să se impună ca o soluție sigură pentru combaterea postemergentă a buruienilor cu frunză lată, inclusiv a unor specii greu de controlat. Mai mult, produsul asigură o economie directă: semințele recoltate din culturi fără buruieni au costuri mai mici la condiționare, iar uleiul obținut va fi unul de o calitate mai bună prin eliminarea Brassicaceae, buruieni ce determină scăderea calității uleiului din cauza conținutului ridicat de glucozinolați și acid erucic. 

  [dropcap type=”default”]2.[/dropcap]SALSA oprește creșterea buruienilor imediat după aplicare. Ca și mod de acțiune, produsul FMC este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile sensibile. Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, iar simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare. SALSA are eficacitate maximă când este aplicat în faza de creștere activă a buruienilor, de la răsărire la 5 frunze în rozetă ale acestora (înainte de alungirea tulpinii).

  [dropcap type=”default”]3.[/dropcap]SALSA are o acțiune selectivă indiferent de soiurile sau de hibrizii de rapiță cultivați. Erbicidul de la FMC acționează țintit asupra buruienilor și permite plantelor de cultură să se dezvolte viguroase și sănătoase.

  [dropcap type=”default”]4.[/dropcap]Erbicidul SALSA nu restricționează în niciun fel rotația culturilor. De subliniat că acest erbicid permite semănatul culturilor de primăvară în cazul compromiterii culturii de rapiță.

  [dropcap type=”default”]5.[/dropcap]SALSA reduce rezerva de buruieni din cultura următoare. Acest rezultat este confirmat în toate fermele din România în care s-a aplicat erbicidul SALSA.

  [dropcap type=”default”]6.[/dropcap] Erbicidul SALSA are o compatibilitate excelentă cu alte produse utilizate în tehnologia rapiței – insecticide, fungicide, fertilizanți foliari etc. Astfel, produsul este un partener ideal pentru amestecurile în rezervor pentru controlul unui spectru extins de buruieni.

  [dropcap type=”default”]7. [/dropcap]Ca și perioadă de aplicare, erbicidul SALSA are o fereastră largă de aplicare. Erbicidul se poate aplica atât toamna, cât și primăvara devreme, de la răsărirea culturii până la formarea a 8 frunze (între BBCH 10 și BBCH 18), pentru combaterea buruienilor cu frunză lată anuale în stadiul optim de 2-5 frunze. Aplicarea peste buruieni mici, turgescente aflate în creştere intensă şi pe vreme favorabilă asigură maximul de eficacitate. Buruienile ţintă sunt în special cele din familia Cruciferae care nu sunt combătute de erbicidele frecvent utilizate şi mai ales în anii secetoşi când erbicidele peliculare nu au efectul aşteptat. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați în faza timpurie de creştere a buruienilor (răsărire – 4 frunze; BBCH 10 – 14).

  [dropcap type=”default”]8.[/dropcap] Doza de aplicare a erbicidului SALSA este una ușor de controlat. Se recomandă 25 g/ha Salsa® aplicat singur postemergent sau 20 g/ha Salsa® când este asociat cu un erbicid antidicotiledoneic, postemergent. Pentru a asigura o bună translocare a produsului într-un timp mai scurt, în caz de vreme secetoasă, în cazul buruienilor dificil de umectat se recomandă adăugarea surfactantului non-ionic Trend®, 0,25 L/ha sau 0,1% la volumul de apă utilizat, dacă volumul de apă este mai mare de 250 L/ha. Produsul SALSA se recomandă a fi administrat în 200-400 litri de apă la hectar.

  [dropcap type=”default”]9.[/dropcap] SALSA reușește să combată un spectru larg de buruieni, spectru ce include chiar și buruienile rezistente sau ierburile nedorite ce sunt totdată și o sursă de dăunători și boli, sau care cauzează probleme la recoltare prin masa verde și semințele cu umiditate mare.

  [dropcap type=”default”]10.[/dropcap] SALSA face parte din tehnologia integrată pe care FMC o oferă fermierilor români care cultivă rapiță. Această tehnologie este una extrem de eficientă și de flexibilă, putând fi modulată şi adaptată la o diversitate mare de situaţii care pot apărea în culturi pe parcursul dezvoltării acestora de la însămânţare şi până la recoltare. În plus, tehnologia pentru rapiță de la FMC include și cel mai nou erbicid preemergent pentru rapiță, erbicidul Nero lansat în acest an.

  Ce este SALSA

  Salsa® este un erbicid post-emergent pentru controlul buruienilor cu frunză lată, inclusiv speciile Brassicaceae greu de controlat, cum ar fi Sinapis arvensis, Calepina irregularis, Thlaspi arvense, Descurainia sophia şi Capsella bursa-pastoris, precum şi alte buruieni cu frunză lată (Geranium, Soncus, Stellaria, Matricaria, Papaver). Conform studiilor de eficacitate realizate, la o doză de 25g/ha Salsa® + Trend 250 ml/ha, speciile Brassicaceae greu de controlat sunt combătute peste 90%.

  Substanţa activă: 75% etametsulfuron metil
  Formulare: granule dispersabile
  Certificat de omologare în românia: Nr. 2867/14.12.2012

  Iată spectrul de buruieni combătute cu SALSA

  BURUIENI SENSIBILE
  Brâncuță (Sisymbrium officinalis)
  Busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora)
  Calepina (Calepina irregularis)
  Ciocul berzei (Geranium spp.)
  Gâscariță (Arabidopsis thaliana)
  Lungurica (Galeopsis tetrahit)
  Muşețel nemirositor (Matricaria inodora)
  Muştar sălbatic (Sinapis arvensis)
  Nu-mă-uita (Myosotis arvensis)
  Punguliţa (Thlspi arvense)
  Ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum)
  Rocoină (Stellaria media)
  Salata sălbatică (Lactuca seriola)
  Susai (Sonchus arvensis)
  Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris)
  Voinicică (Descuraina sophia)
  Volbură (Convolvulus arvensis)

  BURUIENI MEDIU SENSIBILE
  Loboda (Chenopodium spp.)
  Mac (Papaver rhoeas)
  Muşețel de câmp (Anthemis spp.)
  Sugel (Lamium spp.)
  Șopârlița (Veronica spp.)
  Știr (Amaranthus retroflexus)

  BURUIENI REZISTENTE
  Albăstrița (Centaurea cyanus)
  Fumarița (Fumaria officinalis)
  Iarbă roşie (Polygonum lapathifolium)
  Trei frați pătați (Viola arvensis)
  Turița (Galium aparine)

  Pentru mai multe informații despre SALSA, accesați:  www.fmcagro.ro/ro/produse/erbicide/salsa/

  Pentru a comanda erbicidul SALSA pentru ferma dumneavoastră vă recomandăm să sunați la 0742.202.088, numărul Directorului de Distribuție Națională, Catălin Viziru.

  Datele de contact ale reprezentanților zonali ai FMC Agro România le găsiți accesând: www.fmcagro.ro/ro/echipa/


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

  Ultimele știri

  Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile