• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • LIDER DIN AGRICULTURĂ: Am înțeles că acei 23 EURO intră la plată JOI SAU VINERI!

  Ramona Dascălu -

  Un sprijin anunțat că intră la plată chiar de către ministrul agriculturii Petre Daea! În cadrul ultimei conferințe de presă de la sediul instituției, șeful MADR a promis fermierilor un sprijin suplimentar de 23 de euro, bani ce ar urma să ajungă în conturile beneficiarilor de subvenții APIA care au beneficiat de plăți de cel puțin 2.000 de euro pe cererea depusă. Până la această data, achitarea sumelor nu a demarat la APIA.

  La conferința de presă din data de 28 august, ministrul Petre Daea anunța începerea plăților chiar în acea săptămână. Lucrurile la APIA nu au decurs însă cum a dat de veste șeful de la Agricultură, astfel că nici până astăzi – marți, 11 septembrie, achitarea sprijinului suplimentar nu a fost demarată.

  Reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro au discutat această situația cu unul dintre liderii din sectorul vegetal, cu președintele OIPA Legume-Fructe Aurel Tănase. Aceasta ne-a confirmat că sumele nu au fost încă virate fermierilor care ne-au întrebat și pe noi despre acești bani. ”Am primit informație că plățile vor începe undeva săptămâna aceasta, pe joi sau pe vineri. Adică am înțeles că atunci se vor face plățile”, ne-a declarat Aurel Tănase, precizând că la rândul său este asaltat de telefoane din partea fermierilor care așteaptă acest sprijin.

  Cuantumul bonusului de la APIA a fost comunicat verbal de către ministrul Petre Daea în conferința de presă. Aceasta a precizat că sprijinul este de 23 de euro pe hectar și că va ajunge la un număr de circa 93.000 de fermieri. Conform informațiilor anterioare venite din partea MADR, într-un comunicat din 5 august se preciza că beneficiarii plăților vor fi fermierii care au cumulat o subvenție totală de cel puțin 2.000 de euro la APIA în anul de cerere 2017. Agrointeligența – www.agrointel.ro a aflat că însumarea pentru atingerea pragului de eligibilitate include atât sumele pentru plățile din vegetal, cât și pe cele din zootehnie.

  ”Ca urmare a demersurilor susținute întreprinse de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe lângă Comisia Europeană, în data de august 2018 a apărut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul¹ privind rambursarea creditelor reportate din exercițiul financiar 2017. Astfel, României i se rambursează suma de 16.452.203 euro, sumă ce trebuie plătită fermierilor până pe data de 15.10.2018, de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Această sumă, care va intra în conturile fermierilor pănă pe 15 octombrie 2018, va fi redistribuită tuturor agricultorilor care au avut un sprijin financiar de peste 2.000 euro, aferent Campaniei 2017”, s-a comunicat anterior de la MADR printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Sumele corespund reducerii disciplinei financiare aplicată efectiv de statele membre în decursul exercițiului financiar 2017 pe baza declarațiilor statelor membre privind cheltuielile efectuate în perioada 16 octombrie 2016 – 15 octombrie 2017.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenţie COVID-19 pentru vaci: 1.000 euro la fermele cu 5-10 capete, 7.000 de euro la peste 100 capete! Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! Subvenție COVID-19 pentru fermele de păsări: 100 euro/UVM, termen pentru depunerea cererilor – 20 de zile!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole