• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CINE este NOUL MINISTRU al Agriculturii din REPUBLICA MOLDOVA!

    Oana Timar -

    Agricultura din Republica Moldova are un nou ministru. Acesta se numește Nicolae Ciubuc și, înainte de a fi învestit în noua funcție, a ocupat începând cu 2016, funcția de director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

    Nicolae Ciubuc este de ieri, marți, 25 septembrie, noul șef al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova. El l-a înlocuit, astfel, pe Liviu Volconovici, demis de către premierul Pavel Filip.

    În CV-ul lui Nicolae Ciubuc se menționează că este absolvent al facultății de drept a USM, dar și a Academiei de Administrare Publică.

    Și-a început cariera la Ministerul Agriculturii în 2004 în funcție de consultant al Direcției Juridice și Armonizare a Legislației, iar după trei ani de activitate, a fost numit șef adjunct.

    Potrivit Ziarului de Gardă, deținând funcția de director adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc a încasat în 2015, din salariu, 111.000 de lei, iar alți 79.000 de lei a câștigat fiind reprezentant al statului în consiliul de administrație al SA „Franzeluța” și al Centrului pentru Standardizare și Experimentare a calității producției. Nicolae Ciubuc are declarată o locuință de 108 m.p., un garaj, o construcție accesorie și un teren pentru construcții, toate obținute în 2014 și toate deținute prin comodat.


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul cerealelor e sub presiune din cauza recoltelor. Fermierii, forțați să vândă mai ieftin Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro” Șapte familii de fermieri s-au unit și și-au deschis propriul magazin de legume și fructe

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!