• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Boxpaleții din plastic, ambalajele ideale pentru fructe și legume

  Oana Timar -

  Recoltele de legume și de fructe au nevoie de o ambalare corespunzătoare. Compania Iridex Group Plastic vine în sprijin fermierilor cu o ofertă variată de boxpaleți din plastic, ambalaje ideale pentru producțiile de sezon din livezile și fermele de legume din România.

  2018 ne-a oferit o vară capricioasă din punct de vedere al vremii pentru domeniul agricol, cu perioade de umiditate sporită, dar și perioade de secetă. Pentru unele plante a fost favorabilă, pentru altele mai puțin. Dar pentru ca roadele toamnei să răsplătească pe deplin munca, procesul de depozitare și distribuire a legumelor și fructelor în cele mai bune condiții este foarte important în economia unui agricultor. Aici intervin ambalajele care pot să păstreze valoarea produselor pentru ca atunci când ajung pe masă sau în conserve să își mențină nutrienții pentru care le cultivăm.

  Când vorbim despre fructe și legume, un ambalaj solid, dar ușor, care păstrează integritatea fizică și previne deteriorările prin mucegăire și putrezire, este exact acea soluție inteligentă de care are nevoie un agricultor la recoltare. Iar Iridex Group Plastic propune pentru domeniul agricol o gamă largă de ambalaje adaptate variatelor utilizări.

  Depozitarea fructelor
  Boxpaleții fac depozitarea fructelor să fie mult mai simplă

  Ambalarea fructelor și legumelor în boxpaleți

  Teoretic, boxpaleții reprezintă un sistem ideal de ambalare pentru o gamă largă de aplicații, atât din domeniul agriculturii, cât și din industrie. Practic, variantele produse din lemn și utilizate încă pe scară largă au o serie de neajunsuri sub aspectul greutății prea mari și variabile, igienei deficitare, absorbției de apă și producerii de mucegaiuri care deteriorează rapid atât ambalajul în sine, cât și marfa din interior. O soluție mai eficientă de ambalare sunt boxpaleții din plastic. Aceștia sunt realizați din materie primă virgină, o polietilenă de înaltă densitate (HDPE) non-toxică din punct de vedere alimentar, ce garantează o durată lungă de viață și rezistență crescută împotriva agenților chimici, a înghețului, căldurii și a radiațiilor UV. În boxpaleți, legumele și fructele se pot depozita fără probleme în spații de exterior cât timp ne mai bucurăm de toamnă. Colțurile rotunjite și suprafața interioară netedă facilitează curățarea și nu agresează mecanic marfa din interior. Designul robust permite depozitarea, suprapunerea și transportarea alimentelor sau a bunurilor industriale.

  Dimensiunile boxpaleților sunt gândite astfel încât să optimizeze utilizarea spațiului în camioane, containere și în depozite. Dacă vorbim despre cantități mari de marfă, optimizarea spațiului de transport reprezintă și economii prin reducerea numărului de drumuri necesare pentru o anumită cantitate de marfă. Iar pentru un agricultor chibzuința este de esențială pentru a avea rezultate de la an la an.

  Întrucât boxpaleții din oferta Iridex Group Plastic nu absorb umezeala, greutatea boxpaleților din plastic rămâne constantă, astfel încât, la cântărirea containerul plin, veți ști exact ce cantitate de fructe sau de legume se află în interior. Acești boxpaleți au capacități cuprinse între 330 și 690 l, iar, în funcție de nevoile de stivuire, boxpaleții pot fi prevăzuți cu traverse.

  Depozitarea fructe in boxpaleti
  Recolta din livadă se poate depozita ușor în boxpaleții perforați de la Iridex Group Plastic

  Perforați sau plini, boxpaleții se aleg în funcție de tipul de produs

  Boxpaleții vin în două variante: perforați sau plini. Varianta închisă (plină) este potrivită pentru lichide și produse alimentare suculente cum sunt, de exemplu, strugurii. Datorită materiilor prime de înaltă calitate din care sunt fabricați, boxpaleții sunt rezistenți la substanțe acide sau alcaline, atât diluate, cât și concentrate.

  Atât structura de pereți dubli, cu ranforsări la colțuri și în centru, cât și forma părții inferioare garantează o rezistență mare la încărcare. Datorită colțurilor rotunjite și robinetului de scurgere cu diametrul de 1″ sau 2″ fixat de corpul boxpaletului, golirea, dar și curățarea interiorului se face foarte ușor.

  Boxpaleții închiși pot fi utilizați și pentru stocarea produselor industriale de mici dimensiuni (la grămadă). În agricultură, acești boxpaleți sunt ideali pentru depozitarea sau transportul spre procesare a diferitelor fructe sau legume cum sunt: struguri, prune, piersici, roșii, castraveți etc., iar pentru industria alimentară, acești boxpaleți sunt recomandați pentru depozitarea sau procesarea pe termen lung a produselor din carne sau lactate în spații frigorifice.

  Pe de altă parte, boxpaleții perforați permit circulația aerului prin pereți, ceea ce îi recomandă pentru depozitarea și transportul produselor agricole sau a altor produse alimentare ce necesită aerare. Mai ales când avem de-a face cu produse sensibile, cum sunt fructele și legumele, este important să evităm supraîncălzirea și transpirația, fenomene care ar deteriora rapid marfa. Pentru producția de fructe sau legume, boxpaleții perforați sunt alegerea potrivită pentru transportarea și păstrarea acestora.

  Depozitarea în spații refrigerate nu reprezintă o problemă, întrucât boxpaleții au o rezistență ridicată la îngheț, oferind în același timp o ușoară protecție la temperatură. Fiind ușor de manevrat, riscul de alunecare și accidente în depozit este extrem de redus. La cerere, boxpaleții se pot personaliza prin ștanțarea de nume, logo-uri, instrucțiuni, numere seriale și grafică pe corpul boxpaletului.

  Pe lângă boxpaleți, în portofoliul Iridex Group Plastic puteți găsi și europaleți, precum și o gamă variată de ambalaje pentru legume sau fructe, precum și diferite plase pentru protejarea culturilor.

  Pentru a comanda boxpaleții sau europaleți, puteți lua legătura direct cu reprezentanții Iridex Plastic Group la telefon: 0752.111.456 sau pe e-mail mase.plastice@iridexgroup.ro. Pentru mai multe detalii despre oferta companiei, accesați www.iridexgroup.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp

  Ultimele știri

  Fermierul Ștefan Vornicu și-a cumpărat o combină prin sistemul de finanțare LANDE Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Eurostat: România, printre țările din UE cu scăderi ale efectivelor de animale