• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • BORON EXTRA, câștigător în lupta cu STRESUL CULTURILOR: PROFITUL ASIGURAT LA RAPIȚĂ ȘI FLOAREA-SOARELUI!

  Ramona Dascălu -

  Boron Extra este unul din produsele Agro-Est Muntenia nelipsit din fermele celor care vor să obțină producții mari, atât la rapiță, cât și la floarea-soarelui.

  Boron Extra l-a făcut fericit pe Gheorghiță Gheorghe, din Armășești. Fermierul ialomițean a avut mari probleme pe suprafețe cultivate cu rapiță. “În primăvară am avut 230 de hectare de rapiță. Nu a fost o cultură prea dezvoltată din cauza toamnei secetoase. Dar ajutând-o cu produsele de la Agro-Est Muntenia, am reușit să scoatem o producție destul de bună. Am scos rapița din stresul hidric și termic. Am folosit Boron Extra și Plyaminol, ca să le ajutăm să se dezvolte, având în vedere că nu am avut o cantitate de apă suficientă în toamnă”, a povestit Gheorghe Gheorghiță.

  Dozele folosite au fost de 2 litri pe hectar de Boron Extra și 1,3 litri pe hectar de Plyaminol. Fermierul din Armășești a observat că Boron Extra ajută la polenizare și fructificare. Astfel, producția obținută la rapiță a fost de 2.900 de kilograme la hectar. “Dacă nu aș fi folosit aceste produse, cu siguranță aveam un minus de producție de 100-150 de kilograme la hectar. Investiția la rapiță la produsele Agro-Est Muntenia a fost undeva în jur de 120 lei pe hectar. Făcând un calcul, la 150 kg de rapiță, putem spune ca am câștigat 160 de lei pe hectar”, a spus Gheorghe Gheorghiță.

  Plyaminol a fost folosit de administratorul SC Lukagri SRL și pe cultura de floarea-soarelui. Motivul? Deficiența de umiditate din sol din primăvară.

  “Am reușit să combatem această problemă cu produsele utilizate în anii anteriori la rapiță. Am aplicat Plyaminol 1,3 litri la hectar. Și am văzut diferența. A scos planta din stresul produs de erbicid în foarte scurt timp, ceea ce ne-a ajutat și la valorificarea producției, una relativ bună pentru anul acesta. Plyaminol a și reglat talia plantelor. Erau unele mai mari, altele mai mici, din cauza deficitului de apă. Unele au răsărit mai târziu, altele mai din timp”, a completat, mulțumit, Gheorghe Gheorghiță.

  Producția pe care a recoltat-o la rapiță a fost de 3.200 de kilograme la hectar. Costurile cu Plyaminol au fost de 60 de lei, iar profitul net a ajuns la 200 de lei pe hectar.

  Și Nicolae Stoica se felicită pentru faptul că a folosit produsele Agro-Est Muntenia la cultura de floarea-soarelui. A aplicat Boron Extra (1,5 litri pe hectar) și Plyaminol (1,5 litri pe hectar) din cauza stresului chimic și a celui hidric. “După folosirea produselor, am văzut cum planta începe să iasă din stres. Avea o răsărire neuniformă, dar produsele Agro-Est Muntenia au uniformizat lanul. La final, am avut o producție medie de 3.100 de kilograme pe hectarul cu floare. Înainte de recoltare, era o plăcere să trecem pe lângă lanul de floarea-soarelui. Plantele erau dezvoltate, cu capitulele foarte mari”, a declarat fermierul din Grindu.

  Datorită biostimulatorilor de la Agro-Est Muntenia, sporul de producție a fost de 200 de kilograme pe hectar. Astfel, profitul ajuns în buzunarul administratorului SC Elvio Agro a ajuns la 140 de lei pe hectar.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii, incluși în Etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Decizia Guvernului! Subvenția APIA pe un hectar de pășune. Plată de 787 lei/ha sau 1.083 lei/ha la zona defavorizată Medici veterinari, apel către Președintele Iohannis și Premierul Cîțu: Opriți abuzurile de la ANSVSA!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2021. MADR: Data de la care fermierii pot cere subvențiile pe acest an Confruntare în Instanță între oieri și conducerea MADR și a ANZ, la început de an! Hectare întregi de grâu răsărit, distruse de o turmă de oi!