Creșterea animalelorŞtiri agricole

Caz de antrax la un vițel găsit mort pe o pășune din județul Botoșani

Foto: Radioiasi

Suspiciune confirmată! Temerile autorităților privind evoluția în România a unei bacterii periculoase, cea de antrax, a primit confirmarea de la laborator. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani a demarat o anchetă după ce pe o păşune din jujdeț a fost găsit cadavrul unui viţel de aproape 300 de kilograme. Analizele de laborator au confirmat suspiciunea de axtrax.

Autoritățile așteaptă acum şi rezultatele de la laboratoarele din Bucureşti.

„A fost descoperit pe o păşune cadavrul unui viţel, până în 300 de kilograme. La faţa locului se prezintă o simptomatologie de antrax. Au fost chemat cei de la incinerator iar cadavrul a fost incinerat. Buletinul de analize a arătat într-adevăr că este suspiciune de antrax şi aşteptăm buletinul de analiză de la Bucureşti pentru confirmare. Zona fost izolată şi au fost luate toate măsurile de protecţie”, a declarat pentru Mediafax, directorul DSVSA Botoşani, Minodora Vasiliu.

La finalul lunii iulie, analizele de laborator au confirmat prezenţa antraxului în cazul unui porc, infestat cu Bacillus anthrachis.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!