• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • LIMAGRAIN: Care sunt cele 5 NOI SOLUȚII ÎN AGRICULTURĂ – de la tehnologia ANTISECETĂ la comunitate și RESPECT PENTRU FERMIER!

  Oana Timar -

  Fermierii sunt oameni al căror timp este prețios. Munca în câmp, în fermă, nu contenește niciodată, astfel că atunci când una dintre companiile partenere lansează invitația de a participa la un eveniment de agricultură, fermierii acceptă numai dacă știu că în cadrul evenimentului vor primi informații care să le asigure un plus de valoare în exploatație, în afacere. Este motivul pentru care peste 200 fermieri din toată țara au răspuns fără ezitare invitației primite din partea Limagrain și a Grupului Agrointeligența-BT Video, o invitație de a afla care sunt cele 5 soluții noi în agricultură. Așa cum i-a obișnuit și până acum pe fermieri, producătorul de semințe Limagrain nu doar că nu i-a dezamăgit pe fermieri prezentându-le informațiile de care au nevoie, dar, în plus, le-a oferit și o surpriză încărcată de emoție despre care, cu siguranță, se va vorbi mult timp de acum încolo în agricultura românească.

  ”5 SOLUȚII NOI ÎN AGRICULTURĂ” este numele evenimentului care a avut loc în această seară în Capitală, la Clubul Diplomatic. Într-un cadru deosebit, evenimentul anului dedicat fermierilor performanți a reușit să reunească producători agricoli din toate colțurile țării, oameni care fac agricultură la cel mai înalt nivel având ca partener pentru profit produsele companiei Limagrain.

  Evenimentul a fost deschis de către Roxana Pastuhov, Marketing Manager Limagrain, alături de Vlad Macovei, fondator Agrointeligența. După o scurtă introducere, aceștia i-au dat cuvântul lui Marcel Sîrghiac, Country Manager Limagrain, care a făcut o prezentare a companiei punând accentul pe faptul că Limagrain este o companie fondată și condusă de fermieri și care nu vine în fața agricultorilor pentru a le oferi produse, ci soluții.

  ”Vă mulțumim că ați dat curs invitației noastre și ne bucură prezența dumneavoastră în această seară într-un număr atât de mare. În această seară lucrurile vor decurge diferit față de ceea ce sunteți obișnuiți poate: nu vom vorbi despre produse, vom vorbi despre soluții, vom vorbi despre modalitatea prin care dumneavoastră ca și fermieri puteți să maximizați producțiile din fermele dumneavoastră”, le-a transmis Marcel Sîrghiac fermierilor prezenți la eveniment.

  SOLUȚIA NR. 1:  Pasiunea pentru agricultură – Comunicarea emoțională și respectul acordat fermierului român

  Surpriza serii organizată de Limagrain a reprezentat și cel mai emoționant moment. Fermierii invitați au fost celebrați de compania de semințe printr-un proiect în care s-a investit mult suflet și pasiune pentru agricultură. Un material video încărcat de forță, dar și de emoții a fost prezentat în premieră reușind să pună în valoare respectul și aprecierea Limagrain pentru fermierul român, dar și faptul că în spatele tehnologiilor, al producțiilor, al utilajelor agricole rămâne agricultorul cu munca sa și cu viața pe care și-o dedică pământului.

  Este un moment la care noi muncim de foarte mult timp. Am emoții și eu pentru acest moment întrucât fac lucrurile cu pasiune. Mă bucur că sunt alături de compania Limagrain și că avem o echipă atât de puternică. Mă bucur mai ales că fac parte dintr-o companie condusă de fermieri. Este un proiect de suflet pentru noi mai ales că suntem în An Centenar. Am avut ambiția de a realiza acest moment pe pământ românesc deoarece știm cât de importantă este legătura fermierului român cu pământul pe îl lucrează. Am vrut să facem ceva care să ne reprezinte, ceva în care să ne regăsim cu toții. Cu siguranță crearea acestui spot nu s-ar fi putut realiza decât cu o echipă foarte numeroasă în spate. Aș vrea să mulțumesc din tot sufletul echipei BT Video – și aici vorbesc de Cristi, de Sergiu, de Iulia, de Gigi, regizorului nostru Ovidiu. Spotul este făcut în România, nu este făcut pe pământ străin. Este filmat undeva în Tulcea, iar fermierul se află alături de noi în această seară și vreau să îi mulțumesc foarte mult pentru sprijin – a fost alături de noi de la 4 dimineața până la 10 seara. Este vorba despre domnul Andrei Ovidiu de la societatea Agri Padana. Vă mulțumim frumos. Totodată vreau să vă spun că acest spot nu ar fi putut să prindă viață fără vocea marelui maestru Tudor Gheorghe. A fost o onoare pentru noi să lucrăm cu domnia sa”, a vorbit Roxana Pastuhov despre clipul dedicat fermierului român și realizat de către echipa BT Video.

  SOLUȚIA NR. 2: StarCover – Tehnologia pentru stimularea germinației

  Prima soluție prezentată fermierilor de către compania Limagrain este una inovatoare, menită să le asigure un spor de producție prin tratamentul semințelor. Adelin Damian, Product Manager Limagrain, le-a vorbit agricultorilor despre StarCover – Tehnologia pentru stimularea germinației.

  Prezentare Adelin Damian Limagrain

  StarCover este un produs cu două componente – una este un extras din planta Cyamopsis psoraloides, iar cea de-a doua este o bacterie vie. Extractul din planta Cyamopsis psoraloides se folosește și în industria alimentară pentru a da consistență făinilor fără gluten, de asemenea în fabricarea înghețatei (…). Acest extract ajută la formarea unui sistem radicular mai bogat, iar bacteria vie face ca acest sistem radicular să fie mult mai viguros. Aceste două componente formează împreună un produs inovator în tratarea semințelor care, împreună cu cea mai bună genetică Limagrain, va ridica profitabilitatea culturii de porumb din ferma dumneavoastră”, le-a vorbit Adelin Damian fermierilor despre StarCover.

  De precizat că tratamentul semințelor cu produsul StarCover se face cu o mașină specială, ca urmare semințele tratate cu Starcover vor fi livrate fermierilor de către compania Limagrain.

  SOLUȚIA NR. 3: Agrility – Programul pentru îmbunătățirea producției la porumb

  A doua soluție Limagrain pentru fermieri este reprezentată de un program ce duce la îmbunătățirea producției în cultura de porumb. Agrility sau EASY VR este programul care le permite fermierilor să personalizeze cultura în funcție de caracteristicile parcelei și zonelor de la nivelul suprafețelor agricole, a arătat Marcel Sîrghiac, Country Manager Limagrain.

  Agrility nu doar că face o adaptare a densității pentru diferitele zone de fertilitate a solelor, dar reușește să definească și să delimiteze suprafețele cu probleme, făcând recomandări de densitate și de hibrid. Softul generează o hartă ce se încarcă în computerul tractorului, incluzând și o bandă de martor cu densitatea uzuală din exploatație pentru compararea eficienței EASY VR. Programul de la Limagrain are atât o componentă pe calculator, un site – www.agrility.com pe care fermierul îl accesează, cât și o componentă pe telefon, sub formă de aplicație ce permite verificarea situațiilor direct din câmp.

  Agrility este cea mai precisă soluție în momentul de față pentru cultura de proumb pentru că vă permite zonarea terenului, permite să vă facem recomandări în funcție de hibrizii LG, un serviciu de relații cu clienții foarte accesibil, harta gata de integrare este pregătită pentru a fi folosită direct în tractor sau combină. Soluția vă asigură o profitabilitate și o eficientizare mai bună a costurilor, optimizarea potențialului genetic al hibrizilor de porumb Limagrain, a terenurilor, optimitizarea utilizării echipamentelor și asigurarea unei productivități de vârf”, le-a vorbit fermierilor Marcel Sîrghiac despre Agrility sau EASY VR.

  SOLUȚIA NR. 4: Hydraneo – Tehnologia pentru gestionarea secetei în fermă

  Hydaneo a reprezentat cea de-a treia soluție prezentată în cadrul serii de la Clubul Diplomatic. Roxana Pastuhov, Marketing Manager, le-a reamintit agricultorilor care sunt avantajele programului lansat în toamna trecută și care a reușit să diferențieze Limagrain de restul companiilor de semințe care oferă hibrizi de porumb cu toleranță la secetă.

  Hydraneo Limagrain

  Sunt foarte multe companii din piața autohtonă care au hibrizi cu toleranță la secetă, dar Limagrain este unic în felul său pentru că are un program în spate, are un instrument care vă poate da și recomandări din punct de vedere tehnologic și al geneticii privind cele mai bune analize de risc în fermă. Se face o diagnoză, se culeg informații despre ferma dumneavoastră, fie că vorbim despre timpurietate, ce folosiți în fermă ca și hibrizi, fie că vorbim despre sol, dar punem întrebări și despre ceea ce utilizați dumneavoastră în fermă ca și tehnologie, inclusiv cultura premergătoare. Pe baza acestor date și pe baza unor date despre vreme pe ultimii 25 de ani se face o diagnoză personalizată fermei dumneavoastră. Hydraneo este cea mai eficientă tehnologie de gestionare a secetei la nivel global și la nivel de România. Este o diagnoză asupra riscului de secetă în sole, în arie, vă poate oferi recomandări individuale. Hibrizii patentați în acest program Hydraneo sunt cei mai buni hibrizi Limagrain din portofoliul nostru și de pe piață”, le-a transmis Roxana Pastuhov fermierilor. De precizat că hibrizii de porumb Hydraneo pe care fermierii îi pot comanda din portofoliul Limagrain sunt LG 30 315, LG 31 377 și LG 30 500.

  SOLUȚIA NR. 5:  Limagrain Privilege Club – Comunitatea fermierilor performanți

  Vlad Macovei, fondatorul Agrointeligența, le-a vorbit invitaților despre soluția pe care Limagrain a reușit să o pună în practică pentru a facilita schimbul de experiență între fermieri. Limagrain Privilege Club nu doar că reunește cei mai importanți și performanți fermieri care aleg genetica acestei companii, dar oferă o platformă de discuții, de întâlniri și de evenimente, inclusiv de deplasări în exploatații din afara României pentru un schimb valoros de informații, de cunoștințe și pentru deschiderea unor noi parteneriate și colaborări. Fermierii membri ai Limagrain Privilege Club au aflat în această seară că unul dintre evenimentele importante din anul viitor va fi reprezentat de o nouă experiență în premieră. La finele lunii iulie 2019, pe platforma Cooperativei Dobrogea Sud va fi efectuată o vizită tehnică, urmată de o ieșire pe mare în cadrul LG Limagrain Regatta. Până anul viitor, însă, peste două săptămâni, în cadrul Privilege Club, fermierii din cooperativele Dobrogea Sud și Banat Ago vor vizita fabrica Limagrain din Franța, vor cunoaște conducerea companiei și vor avea ocazia unică de a întâlni membri din cooperativa ce reunește toate cooperativele agricole franceze.

  Evenimentul Limagrain a avut o importantă componentă digitală astfel că pe lângă posibilitatea fermierilor de a-și face pe loc o diagnoză și un risc de secetă pentru zona fermei lor, compania de semințe a lansat și o etichetă, un hashtag dedicat fermierul român, muncii și performanței sale: #eusuntfermier.

  Seara de la Clubul Diplomatic din Capitală s-a încheiat cu un moment de socializare, cu dansuri populare românești și cu muzică live.


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre