• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cât de eficiente sunt produsele foliare? Fermierul Nelu Alexe ne dă răspunsul!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Produsele foliare fac fericiți mulți fermieri. Tratamentele aplicate în diferitele culturi duc la producții importante și, implicit, la profituri bune în buzunarele agriculturilor din România. Într-o agricultură în care fermierii sunt asaltați de oferte și sute de produse, întotdeauna primează poveștile simple, ale fermierilor care au testat și care au avut rezultate vizibile. Aceștia devin exemple de urmat și pentru alți fermieri.

  În ferma lui Nelu Alexe, agricultor din județul Teleorman, rapița, cultivată pe 140 de hectare, a beneficiat de aportul de Plyaminol și Boron Extra. “În toamnă, la răsărirea în 4 frunzulițe, am dat cu Plyaminol 1 litru / ha. După 7-10 zile, s-a cunoscut o revigorare a plantelor. Pe mine m-a încântat, m-a bucurat foarte mult că se vedea eficiența acestui Plyaminol. Efectiv, era mai viguros. După Plyaminol, eu întotdeauna la rapiță folosesc Boron Extra în două etape: jumătate toamna, jumătate primăvara. Am dat 1,5 litri toamna, pentru revigorarea plantelor, a rădăcinilor, să bage zaharuri în ea, să reziste iarna. În primăvară se cunoaște că planta efectiv crește”, mărturisește administratorul SC Comlau Mârzănești.

  Fermierul este convins că fără aceste două produse, producția nu ajungea la 4-5 tone. Sporul de producție este de 500 de kilograme pe an. Având în vedere costul de 120 de lei pe hectar cu Plyaminol și Boron Extra, dar și prețul rapiței, profitul lui Nelu Alexe a fost de 500 de lei pe hectar.

  Boron Extra a avut rezultate excelente și la floarea-soarelui. A fost folosit în primăvară și l-a entuziasmat pe Nelu Alexe. “Eu merg pe complex la floarea-soarelui, un pic de azot și Boron Extra. Aplic în jur de 2,5 litri pe hectar, într-o singură trecere, în primele faze ale plantei, 6-8 frunzulițe. Când ajunge în stadiul de înflorire, floarea are tot ce-i trebuie. Boron Extra ajută și la greutate. Sporul de producție a fost de 200-300 de kilograme. Dacă am investit 56 de lei pe hectar, undeva la 200 de lei rămân în buzunarul meu, la fiecare hectar”, este convins fermierul teleormănean.

  La grâu, vedeta lui Nelu Alexe a fost Omex Bio, un foliar care conține microelemente esențiale pentru această cultură. Produsul de la Agro-Muntenia a fost aplicat în aprilie, într-o doză de 2 litri pe hectar. “A doua zi după aplicare am mers în camp și am rămas surprins cum arată cultura. Se înverzise, am avut 80-82% greutate hectolitrica. Omex Bio m-a costat 90 de lei pe hectar, am dat tehnologia pe care o face toată lumea, cu complex, cu uree, cu azot. Am avut un spor de producție de 500 de kg la hectar. Astfel, la soiurile străine am închis cu 8 tone la hectar, iar la cele românești în jur de 7 tone. Recomand tuturor fermierilor să folosească Omex Bio, numai așa pot să-și dea seama cât e de bun”, spune Nelu Alexe.

  Agricultorul din Mârzănești a avut zile grele la cultura de porumb. Plantelele erau roșii, cu vârfuri roșiatice. Kingfol Zinc a fost soluția salvatoare propusă de Agro-Est Muntenia. Nelu Alexe a utilizat atât tratamentul la sămânță, cât și cel foliar. Primul în ziua semănatului, iar al doilea în stadiul de 5-8 frunze. “La porumb, am obținut 10 tone la hectar. Dacă nu foloseam, aveam cu 500 de kilograme la hectar în minus. În condițiile în care am avut un preț de 60 de bani pe kilogram, profitul a fost de 300 de lei pe hectar”, declară fermierul teleormănean.

  Nelu Alexe este convins că fără produse de top nu se mai pot face producții de top. Și recomandă sincer produsele Agro-Est Muntenia: “Tot ce apare nou trebuie folosit, în special aceste foliare, care chiar au dat rezultate și se folosesc intens în fermele mari. De aia se fac 8-9-10 tone de grâu, 5-6 tone de rapiță”.

  Informații complete despre soluțiile pentru ferme și despre produsele foliare de la Agro-Est Muntenia găsiți pe site-ul www.agroest.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Legume care se seamănă sau se plantează în martie Cum se calculează încărcătura de animale la suprafața de pășune pentru APIA ZI NEAGRĂ pentru LEUL ROMÂNESC! Moneda națională A ATINS UN NOU MINIM ISTORIC!

  Ultimele știri

  Subvenția pe pășune și fânețe în 2020: Codurile care vă pot lăsa fără banii de la APIA! Dumitru Manole, fermier: Am redus cu aproape 50% suprafața cu floarea-soarelui. E primul an când semăn în februarie! A explodat prețul arpagicului! Cultivatorii se plâng de scumpirile excesive la materialul săditor!

  Căutare în articole