• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo: ninsori în toată țara, temperaturi sub pragul de îngheț

  Oana Timar -

  Prognoza meteo: ninsori în toată țara, temperaturi sub pragul de îngheț. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat previziunile pentru săptămâna viitoare. Conform meteorologilor, vremea rămâne închisă, cu frig pătrunzător şi precipitaţii mai ales în prima parte a săptămânii.

  ANM a emis o informare cu privire la temperaturile scăzute, iar fenomenele vizate au inclus: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief. Vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță.

  Prognoza meteo pentru duminică, 18 noiembrie

  Deși valorile termice vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea va fi rece în special în orele dimineții. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice și în extremitatea de nord, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade izolat in Moldova si in Oltenia și 9 grade 8..9 grade in Banat si in sudul Crisanei.

  În cursul nopții, nebulozitatea accentuata va cuprinde, dinspre sud, majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a țării precipitațiile vor fi în extindere și în intensificare. În Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

  În Banat, în sudul Crișanei și în estul și sud-estul Munteniei vor fi precipitații mixte, iar în Dobrogea va ploua.

  Izolat vor fi condiții de polei. Ninsori vor fi și în mare parte a zonei montane, mai consistente în Munții Banatului și Carpații Meridionali, iar în sudul Transilvaniei și al Moldovei va ninge slab spre dimineață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a nopții în sud, sud-est și la munte.

  Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade.

  Prognoza meteo pentru luni, 19 noiembrie

  Vremea va fi rece și în general închisă, cu precipitații pe arii extinse, în general moderate cantitativ, mai ales în cursul zilei. În Moldova și în zonele montane și submontane va ninge, trecător chiar viscolit, și se va depune strat de zăpadă local consistent. În restul teritoriului vor fi precipitații mixte și izolat polei.

  Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, Muntenia, sudul și centrul Moldovei și la munte.

  Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, mai ridicate în Dobrogea, spre 10…11 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

  Prognoza meteo pentru marți, 20 noiembrie

  Vremea se va menține în general închisă și vor cădea precipitații în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în sud-vest și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali. Treptat, vor predomina ploile și local se va forma polei și ghețuș, cu precădere în regiunile nord-estice și de sud, precum și la munte.

  Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări îndeosebi în sud, în sud-est și pe crestele montane, cu viteze mai mari în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali.

  Regimul termic, mai scăzut decât în mod obișnuit în regiunile extracarpatice și apropiat de cel normal în rest, va fi caracterizat de temperaturi maxime cuprinse între 0 și 9 grade și minime în general între -4 și 5 grade. Pe arii restrânse, mai ales în centru și în sud-sud-vest, în prima parte a zilei, vor fi condiții de ceață asociată trecător cu burniță sau fulguieli.

  Prognoza meteo pentru miercuri, 21 noiembrie

  Vor fi înnorări și precipitații, pe arii extinse ziua și în restrângere pe parcursul nopții. La munte și în extremitatea de nord-est, vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Se mențin condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și în sud-est.

  Din punct de vedere termic, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice și apropiată de normal în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime în general între -7 și 3 grade.

  Prognoza meteo de joi, 22 noiembrie, până sâmbătă, 24 noiembrie

  Regimul termic va fi, în continuare, caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în sudul și în estul țării și apropiat de normal în rest.

  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, îndeosebi la începutul intervalului.


  Te-ar mai putea interesa

  Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

  Ultimele știri

  Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale Evaziune cu usturoi din import. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole