• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fabrică de lapte – distrusă de flăcări. Incendiul a pornit de la o scânteie!

    Roxana Dobre -

    Fabrică de prelucrare a laptelui, arsă într-un incendiu provocat de o scânteie. În incendiu au ars acoperișul clădirii, construit din lemn și acoperit cu șindrilă (draniță), pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați și s-au degradat elemente de tâmplărie și pereții de la nivelul parterului.

    Incendiul s-a produs luni seara la clădirea unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a laptelui din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coșul de fum fără dispozitiv (sită) parascântei, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

    Conform sursei citate, la sosirea echipajelor ardea generalizat acoperișul secției de prelucrare a laptelui (P+M) cu pericol de propagare la construcțiile învecinate. Au ars acoperișul clădirii, construit din lemn și acoperit cu șindrilă (draniță), pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați. S-au degradat elemente de tâmplărie și pereții de la nivelul parterului.

    Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcțiile învecinate.

    Făbricuța este afacerea a doi gospodari din Șaru Dornei, care se axează pe produse tradiționale, realizate după tehnica tradițională. Ferma este cunoscută mai ales pentru producerea șvaițerului, cu un proces de maturare de la 3 la 6 luni. Unitatea vinde atât în zona Dornei, cât și prin țară. Produsele sunt căutate pentru că se respectă o rețetă tradițională. Este vorba de unitatea care produce sub sigla ”Ținutul Călimanilor”.

    Primarul comunei Șaru Dornei, Ioan Cătălin Iordache, a arătat că este vorba de un adevărat circuit asigurat de această unitate, care colectează lapte de la crescătorii de vaci și aprovizionează cu produse tradiționale pensiunile din zonă. ”Este un lanț important, turiștii care vin în zonă caută aceste produse, sperăm ca pagubele să poată fi acoperite”, a transmis primarul.


    Te-ar mai putea interesa

    Ruperea florilor la căpșuni pentru o producție mai mare. Metoda pas cu pas Samsarii au dat lovitura înainte de sărbători – au cumpărat ceapă verde de la producători și au vândut-o la prețuri mari în piețe Arătură, minim-till sau no-till? Rezultate obținute după 5 ani în ferma sa de sătmăreanul Bekes Arnold

    Ultimele știri

    Fermierii dintr-o comună – lăsați fără subvenția APIA din cauză că nu l-au votat pe actualul primar Aproape 10.000 de porci au fost uciși din cauza unui focar de febră aftoasă Fermier bistrițean ucis de propria vacă gestantă