Creșterea animalelorŞtiri agricole

Vestea mult așteptată de oieri! Ce se va întâmpla cu lâna începând chiar din acest an

Veste bună pentru oierii din zona montană! Proiectul de lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară de lână şi piei în zona montană a fost aprobat ieri, miercuri – 21 noiembrie, de Camera Deputaților.

“Se aprobă Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană, începând cu anul 2018, care are ca obiect facilitarea accesului la finanţare în vederea realizării de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară de lână şi piei, de către crescători de animale din zona montană”, se arată în proiectul de lege.

Numărul centrelor, tipul acestora, amplasamentul în localităţile din zona montană şi proiectul-tip de realizare se aprobă anual, prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării rurale. Înfiinţarea acestor centre se realizează în conformitate cu proiectele-tip puse la dispoziţie în mod gratuit de către Agenţia Zonei Montane.

Proiectul mai prevede instituirea unei scheme de finanţare prin care beneficiarii programului primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei în vederea realizării acestor centre.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Ar trebui continuat cu o prevedere care sa stimuleze in comune infiintarea de cooperative de utilizare a lanii: tors, tricotat, plapumi, etc pentru a readuce gospodarii produse naturale din lana si a incerca sa scapam de inlocuitori care ne sufoca targurile si magazinele!

Scrie un comentariu