Creșterea animalelorŞtiri agricole

Plata subvenției pentru lâna vândută. Anunț despre achitarea banilor

Plata oierilor din toate județele se va derula săptămâna viitoare! Crescătorii de ovine vor încasa sumele ce li se cuvin de la Direcțiile Agricole Județene, banii achitați reprezentând sprijinul pentru valorificarea lânii.

Subvenția pentru lâna intră la plată de săptămâna viitoare. Informația fost făcută publică de către Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui. În acest județ, banii vor fi repartizați unui număr de 74 crescători de ovine, care au comercializat 162 tone de lână. Lână a fost vândută de crescătorii de ovine cu 3,50 de lei/kilogram, urmând ca aceștia să mai primească o subvenție de la stat de 1 lei/kilogram.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a spus că banii vor veni în cursul săptămânii viitoare, fiind vorba despre o sumă totală de 161.921 lei. “Bani vor fi distribuiți crescătorilor de ovine carea au comercializat lână și au adus documente justificative la instituția noastră”, a spus oficialul, citat de estnews.ro.

Beneficiarii acestei forme de sprijin trebuie să dețină o exploatație de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor și să facă dovada comercializarii cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranșă anuală aferentă anului de cerere.

“Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește atât eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, cât și stimularea înființării centrelor de colectare a lânii. Se vor crea astfel noi locuri de muncă și, de asemenea, se vor stabiliza veniturile crescătorilor de ovine”, a mai spus Gigel Crudu.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!