Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Aglomerație la APIA: Fermierii au mers să își ceară subvențiile!

Aglomerație la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură! Producătorii agricoli care fac agricultură în județul Dolj și care așteptau avansul din subvenții au decis să meargă direct la centrele APIA pentru a afla de ce nu au în conturi sumele promise de ministrul Petre Daea.

Zeci de oameni au mers, în această dimineaţă, la sediul APIA Bechet, anunță jurnaliștii de la Gazeta de Sud.

„Conform declaraţiei ministrului, banii ar fi trebuit să intre în conturi. Cum oamenii au văzut că nu au intrat banii, au venit să întrebe ce se întâmplă. Cu stupoare au aflat că sunt la control, însă ei nu au fost anunţaţi înainte nici de APIA, nici de altcineva“, a declarat un bărbat care se află la coadă.

Reprezentanţii APIA Dolj susţin că oamenii au mers la Centrul Local Bechet, chemaţi chiar de instituţie, pentru a afla rezultatul controlul prin teledetecţie.

„Fiecare dosar durează, în medie, 20 de minute. Deci atât ar fi trebuit să aştepte fiecare fermier. Însă, oamenii nu şi-au respectat rândul şi s-au îmbulzit, acest lucru generând o mare aglomeraţie şi neînţelegeri. APIA face apel la fermieri să îşi respecte programările astfel încât să nu se ajungă la asemenea situaţii“, au declarat reprezentanţii APIA.

Aglomeratie la APIA fotografii


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. ,,Fermier” care consideră că a țăranii nu merită subvenții nu poate fi decât un jeg uman iar cel ce-și spune ,alcolistul” nu merită comentat. Din păcate cei de la apia își bat joc de fermieri cu aceste ,,controale”.

    1. Foarte adevărat își vad joc de noi și dacă suni la apia București vorbesc foarte urat cu fermierii își bat joc de oameni pe bani noștri
      😤😤😤😤😤

  2. Prost rău dar cam are dreptate , acei oameni ce stau la rând încasează subvenţiile ţi nu contribuie cu nimic la agricultură. Cei ce cultivă 1,2 până la 10 ha nu folosesc seminţe certificate sau aplică o tehnologie corespunzătoare terenului. Banii încasaţi ajung la cârciuma din sat, producţiile sunt extrem de slabe şi sunt valorificate la negru . În concluzie subvenţiile să fie acordate fermelor mari cu formă juridică cu angajaţi cu terenuri compacte. Agricultura nu o să fie performantă până nu se comasează terenurile şi să fie lucrate de specialişti . În momentul de faţă toţi pârlogarii primesc subvenţii sau unii ce declară terenurile nu le lucrează ei .

Scrie un comentariu