• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Baloții de lucernă s-au scumpit. Prețuri la nutreț în fiecare județ

    Ramona Dascălu -

    Iarnă grea în agricultură, în sectorul de creștere a animalelor. Sezonul rece a adus cu el prețuri mai mari la furaje. Dacă în vară, crescătorii de animale puteau cumpăra un balot de lucernă și cu 7 lei, odată cu venirea temperaturilor scăzute și primele ninsori, prețul a crescut, ajungând chiar și la 15 lei balotul de lucernă.

    Scumpirea furajelor este confirmată și de oierul argeșean Dan Petrescu. Acesta spune că în zona Argeșului un balot de lucernă costă în acest moment 13-14 lei și cu cât iarna va fi mai grea și mai lungă prețul unui balot va crește și mai mult.

    „Furajele oricum sunt scumpe. Porumbul prea puțin a scăzut ca preț la noi în zona asta aici, oricât de mult s-a făcut. La noi în zona Argeșului unde nu se face cultură intensivă este foarte scump nutrețul. Un balot de lucernă pe care îl luam astă-vară cu 7-9 lei, acum fără 13-14 lei nu îl mai iei, deci aproape s-a dublat prețul. Un balot de lucernă are în jur de 20 de kilograme, deci kilogramul e în jur de 70 de bani”, ne-a spus fermierul despre prețul nutrețului.

    Cea mai mare cheltuială o au oierii care sunt nevoiți să cumpere lucernă, dar și paie și otavă pentru animale. ”Mie, la 1.000 de oi fătătoare, îmi trebuie ca să trec de iarnă, dacă le pun de acum din decembrie, vreo 200 de tone. Înainte să îmi dea foc atât am avut, 10.000 de baloți a câte 20 de kilograme. Acum am strâns la loc cam 130 de tone de lucernă cu fân, mai am ceva masă verde și trebuie să mai cumpăr. Am mai găsit aici la noi fân făcut în claie. Dacă se pune iarna din timp se va scumpi și mai mult furajul. Gândiți-vă că din decembrie și până în aprilie dacă se lungește deja sunt 5 luni de zile. În cazul ăsta automat o să sară la 12 lei un balot de fân și 15 lei cel de lucernă, aici în zona asta. Poate în jos la câmpie e mai altfel, dar nici acolo din câte am înțeles nu prea mai sunt pe stoc, s-au cam epuizat și nu prea mai au de vânzare”, a declarat Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Prețul nutrețului variază foarte mult în funcție de zona geografică a țării. Dacă în vestul României, în Arad, poți cumpăra un balot de lucernă cu 9 lei, în sudul României situația se schimbă, prețul unui balot ajungând chiar și la 15 lei, în Dâmbovița.

    Preț balot de lucernă, potrivit ofertelor postate pe site-ul de anunțuri OLX.ro:

    Preț baloți lucernă în județul Suceava – 11 lei

    Preț baloți lucernă în județul Sălaj – 13 lei

    Preț baloți lucernă în Moreni, Dâmbovița – 15 lei

    Preț baloți lucernă în județul Alba – 10 lei

    Preț baloți lucernă în județul Constanța – 15 lei

    Preț baloți lucernă în județul Galați – 13 lei

    Preț baloți lucernă în județul Arad – 9 lei

    Preț baloți lucernă în județul Mureș – 10 lei

    Preț baloți lucernă în județul Mehedinți – 10 lei

    Preț baloți lucernă în județul Dolj – 12 lei

    Preț baloți lucernă în județul Cluj – 13 lei

    Preț baloți lucernă în județul Neamț – 8 lei

    Preț baloți lucernă în județul Satu Mare – 8 lei

    Preț baloți lucernă în județul Botoșani – 9 lei

    Preț baloți lucernă în județul Teleorman – 12 lei

    Preț baloți lucernă în județul Ialomița – 11 lei

    Preț baloți lucernă în județul Vâlcea – 12 lei

    Preț baloți lucernă în județul Sibiu – 12 lei

    Preț baloți lucernă în județul Timiș – 15 lei

    Preț baloți lucernă în județul Maramureș – 13 lei

    Preț baloți lucernă în județul Olt – 10 lei


    Te-ar mai putea interesa

    Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Carrefour a anunțat câștigătorii Premiilor Internaționale pentru Tranziție Alimentară Ploi și vijelii în mai multe județe. Alerta meteo – în vigoare de astăzi Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ