• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Baloții de lucernă s-au scumpit. Prețuri la nutreț în fiecare județ

  Ramona Dascălu -

  Iarnă grea în agricultură, în sectorul de creștere a animalelor. Sezonul rece a adus cu el prețuri mai mari la furaje. Dacă în vară, crescătorii de animale puteau cumpăra un balot de lucernă și cu 7 lei, odată cu venirea temperaturilor scăzute și primele ninsori, prețul a crescut, ajungând chiar și la 15 lei balotul de lucernă.

  Scumpirea furajelor este confirmată și de oierul argeșean Dan Petrescu. Acesta spune că în zona Argeșului un balot de lucernă costă în acest moment 13-14 lei și cu cât iarna va fi mai grea și mai lungă prețul unui balot va crește și mai mult.

  „Furajele oricum sunt scumpe. Porumbul prea puțin a scăzut ca preț la noi în zona asta aici, oricât de mult s-a făcut. La noi în zona Argeșului unde nu se face cultură intensivă este foarte scump nutrețul. Un balot de lucernă pe care îl luam astă-vară cu 7-9 lei, acum fără 13-14 lei nu îl mai iei, deci aproape s-a dublat prețul. Un balot de lucernă are în jur de 20 de kilograme, deci kilogramul e în jur de 70 de bani”, ne-a spus fermierul despre prețul nutrețului.

  Cea mai mare cheltuială o au oierii care sunt nevoiți să cumpere lucernă, dar și paie și otavă pentru animale. ”Mie, la 1.000 de oi fătătoare, îmi trebuie ca să trec de iarnă, dacă le pun de acum din decembrie, vreo 200 de tone. Înainte să îmi dea foc atât am avut, 10.000 de baloți a câte 20 de kilograme. Acum am strâns la loc cam 130 de tone de lucernă cu fân, mai am ceva masă verde și trebuie să mai cumpăr. Am mai găsit aici la noi fân făcut în claie. Dacă se pune iarna din timp se va scumpi și mai mult furajul. Gândiți-vă că din decembrie și până în aprilie dacă se lungește deja sunt 5 luni de zile. În cazul ăsta automat o să sară la 12 lei un balot de fân și 15 lei cel de lucernă, aici în zona asta. Poate în jos la câmpie e mai altfel, dar nici acolo din câte am înțeles nu prea mai sunt pe stoc, s-au cam epuizat și nu prea mai au de vânzare”, a declarat Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Prețul nutrețului variază foarte mult în funcție de zona geografică a țării. Dacă în vestul României, în Arad, poți cumpăra un balot de lucernă cu 9 lei, în sudul României situația se schimbă, prețul unui balot ajungând chiar și la 15 lei, în Dâmbovița.

  Preț balot de lucernă, potrivit ofertelor postate pe site-ul de anunțuri OLX.ro:

  Preț baloți lucernă în județul Suceava – 11 lei

  Preț baloți lucernă în județul Sălaj – 13 lei

  Preț baloți lucernă în Moreni, Dâmbovița – 15 lei

  Preț baloți lucernă în județul Alba – 10 lei

  Preț baloți lucernă în județul Constanța – 15 lei

  Preț baloți lucernă în județul Galați – 13 lei

  Preț baloți lucernă în județul Arad – 9 lei

  Preț baloți lucernă în județul Mureș – 10 lei

  Preț baloți lucernă în județul Mehedinți – 10 lei

  Preț baloți lucernă în județul Dolj – 12 lei

  Preț baloți lucernă în județul Cluj – 13 lei

  Preț baloți lucernă în județul Neamț – 8 lei

  Preț baloți lucernă în județul Satu Mare – 8 lei

  Preț baloți lucernă în județul Botoșani – 9 lei

  Preț baloți lucernă în județul Teleorman – 12 lei

  Preț baloți lucernă în județul Ialomița – 11 lei

  Preț baloți lucernă în județul Vâlcea – 12 lei

  Preț baloți lucernă în județul Sibiu – 12 lei

  Preț baloți lucernă în județul Timiș – 15 lei

  Preț baloți lucernă în județul Maramureș – 13 lei

  Preț baloți lucernă în județul Olt – 10 lei

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Oficial APIA: Fermierii pot începe semănatul culturilor folosite ca strat vegetal! APIA plătește subvenție de 255 euro/an pentru conversia terenurilor arabile în pajiști!

  Ultimele știri

  Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență! Legume crescute în apă. Ferma viitorului a fost pusă pe picioare la Pleșoiu! Un fermier își închiriază casa fără bani unei familii care vrea să se mute la țară și să crească animale!

  Căutare în articole