• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în perioada 4-16 decembrie

  agrointeligenta.ro -

  Prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii decembrie a fost anunțată de meteorologi. Conform estimărilor pentru perioada 4-16 decembrie, vremea urmează să fie una cu precipitații în majoritatea regiunilor.

  BANAT

  Valorile termice diurne vor continua să crească, astfel că se vor înregistra medii de 10 grade în cea de a doua zi de prognoză, apoi vor marca o scădere, până în jur de 6 grade și din nou o creștere ușoară spre data de 8 decembrie, la valori în medie de 8 grade. După această dată tendința acestora va fi de scădere, spre temperaturi maxime în medie de 0…2 grade. Temperaturile nocturne vor fi și ele în creștere la începutul perioadei, când se vor atinge 2…4 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie, media acestora va fi de 0…2 grade, după care scăderea va fi treptată, astfel că pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime în jur de -6 grade.

  Se vor semnala precipitații pe tot parcursul intervalului, însă cu o probabilitate mai mare de apariție și în cantități mai însemnate în intervalul 8 – 13 decembrie.

  CRIŞANA

  Procesul de încălzire va continua până în data de 4 decembrie când se vor înregistra în medie 10 grade ziua, apoi se va răci ușor, spre valori de 4…6 grade. Ulterior este prognozată o nouă încălzire, astfel că, pe 8 decembrie, media regională a maximelor va fi de 6…8 grade, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză se va răci continuu, până la valori ce nu vor mai depăși 0 grade. Nopțile vor fi calde, cu valori pozitive până în 5 decembrie, când minimele vor fi de 3…4 grade, dar se va răci accentuat în noaptea imediat următoare, spre valori în jurul a -2 grade. Vor urma nopți ușor mai calde până în 9 decembrie, dar apoi scăderea de temperatură prognozată va determina minime în medie de -6 grade pe data de 16 decembrie.

  Se vor semnala precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, însă pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ se prognozează a fi în intervalul 8…10 decembrie.

  TRANSILVANIA

  Media regională a temperaturilor maxime va marca o scădere treptată în intervalul 4 – 7 decembrie, de la 6 la 2 grade, va crește ușor, spre 4 grade în data de 8 decembrie, urmând o scădere treptată și continuă până la valori de -2 grade spre finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn va crește accentuat, de la -8 grade la începutul intervalului, până la valori în jurul a 0 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie vor fi variații între -4 și -2 grade, apoi se va răci semnificativ, culminând cu medii de -10 grade.

  Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea să cuprindă arii mai extinse în perioada 8 – 13 decembrie.

  MARAMUREŞ

  În prima săptămână valorile diurne vor avea ușoare fluctuații, cu creștere până la 6…7 grade în data de 4 decembrie, scădere spre 2…3 grade și din nou creștere la 4 grade în data de 8 decembrie, urmând ca în intervalul 10 – 16 decembrie scăderea să fie continuă și semnificativă, până în jurul unei medii regionale de -2 grade. Temperaturile minime vor marca o creștere până la medii în jurul a 2 grade în data de 5 decembrie, vor varia puțin în intervalul 6– 9 decembrie, la valori între -4 și 0 grade, apoi vor scădea semnificativ, atingând în medie -8 grade.

  Se vor semnala precipitații, ce se estimează a fi chiar moderate cantitativ, în perioada 3 – 10 decembrie.

  MOLDOVA

  În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații termice în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care în medie vor oscila între 2 și 5 grade și minime cuprinse, în general, între -4 și 0 grade. După data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4…5 grade, până spre valori negative de -4…-2 grade la finalul intervalului. Nopțile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la -8 grade.

  Probabilitate pentru precipitații va crește după 4 decembrie, dar pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 9 – 12 decembrie.

  DOBROGEA

  În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații termice în jurul mediilor multianuale. Astfel, media temperaturii maxime va scădea ușor de la 7…8 grade în primele două zile, până spre 4 grade la mijlocul săptămânii, apoi se va încălzi, încât pentru ziua de 9 decembrie sunt estimate maxime în jur de 10 grade. După această dată, este prognozată o scădere treptată a maximelor, astfel că, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la 0 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade, nopți mai calde urmând să se înregistreze în perioada 9 – 11 decembrie, când media acestora va fi pozitivă, de 3…4 grade, dar spre finalul perioadei, după 13 decembrie, sunt prognozate minime ușor negative de -2…-4 grade.

  Probabilitate pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ va fi mai mare în perioada 9 – 12 decembrie.

  MUNTENIA

  În intervalul 4 – 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variații de la o zi la alta, și vor fi cuprinse în medie între 3 și 6 grade, urmând ca în a doua săptămână temperaturile medii diurne să scadă treptat până la valoarea de 0 grade. Intervalul de prognoză va debuta cu valori medii nocturne negative, în general de -7…-5 grade, însă ulterior, între 5 și 8 decembrie, temperatura minimă medie va fi mai ridicată, în jurul unei medii de -2 grade. În a doua săptămână minimele termice vor fi în scădere, până la o medie de -6 grade în zilele de 15 și 16 decembrie.

  Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 9 -12 decembrie.

  OLTENIA

  În prima săptămână vor fi variații termice de la o zi la alta, urmând a se înregistra medii ale valorilor maxime cuprinse între 3 și 8 grade. Ulterior este prognozată o scădere a valorilor termice diurne, astfel că pentru finalul intervalului de prognoză este estimată o medie regională a valorilor maxime de numai 0…2 grade. Temperaturile minime, la începutul intervalului, vor fi în medie de -6…-4 grade, apoi se va încălzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. În intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minimă nocturnă va fi constantă la valori, în medie, de -1 grad. Începând cu 9 decembrie, când se vor înregistra minime în jur de 0 grade, și până la sfârșitul intervalului, scăderea va fi continuă, până la valoarea medie de -6 grade (în zilele de 15 și 16 decembrie).

  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 12 decembrie.


  Te-ar mai putea interesa

  Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

  Ultimele știri

  Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență