Creșterea animalelorŞtiri agricole

Acoperișul unui saivan, prăbușit peste oi de la greutatea zăpezii

Foto: Opinia Timisoarei

Pericol în ferme din cauza căderilor de zăpadă din ultimele zile. Crescătorii de animale trebuie să fie foarte atenți dacă vor să nu își piardă animalele în această perioadă în care iarna a început să își intre în drepturi, unul dintre pericolele principale fiind reprezentat chiar de adăpostul în care acestea iernează.

Un crescător de oi din localitatea Valcău de Jos, judeţul Sălaj, a pățit-o pe propria piele, după ce acoperişul saivanului în care se adăposteau oile a cedat sub greutatea zăpezii. La momentul producerii accidentului, în adăpost se aflau aproximativ 400 de oi, dintre care 100 au fost prinse sub dărâmături, informează adevarul.ro. 

La faţa locului au intervenit pompierii Gărzii Nuşfalău, care, din fericire, au reuşit să salveze majoritatea animalelor.

“În saivan se aflau 400 de oi, circa 300 dintre ele reuşind să iasă singure. Acoperişul prăbuşit are circa 250 de metri pătraţi şi a cedat sub greutatea zăpezii, surprinzând aproximativ 100 de animale”, a declarat Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj. Potrivit acestuia, în urma evenimentului patru mioare au pierit şi una a fost rănită.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!