• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DEKALB despăgubește fermierii cărora nu le-a răsărit rapița din cauza secetei

  Oana Timar -

  Fermieri despăgubiți pentru rapița nerăsărită din cauza secetei! Agricultorii care au semănat rapiță DEKALB în această toamnă și cărora, din cauza lipsei precipitațiilor, cultura nu le-a răsărit, beneficiază de sprjin din partea companiei care furnizează genetică de top.

  Fermierii care au ales să semene hibrizii de rapiță DEKALB și au fost afectați de secetă în primele stagii de vegetație, beneficiază de compensații prin intermediul programului „Protecția DEKALB”.

  În 2019 urmează să fie despăgubiți peste 300 de fermieri care au ales asigurarea DEKALB, și care dețin împreună o suprafață totală de peste 70 de mii de hectare de rapiță nerăsărită. Astfel, fermierii care au cumpărat rapiță DEKALB prin programul „Protecția DEKALB”și au pierdut cultura din cauza secetei (nu a răsărit) nu vor achita valoarea semințelor. Cei care nu au optat pentru această asigurare vor beneficia de discounturi comerciale de 100lei/sac. Și în 2017, DEKALB a despăgubit peste 300 de fermieri cu o suprafață totală de peste 30 de mii de hectare tot din cauza secetei.

  DEKALB și-a păstrat mereu angajamentul față de parteneri. Suntem aproape de fermieri și împărtășim cu aceștia succesul dar și momentele de cumpănă. Brandul DEKALB este un partener de încredere și drept dovadă, din 2016, am creat un program de protecție în caz de secetă la rapiță, despăgubind 100% suprafețele nerăsărite pentru fermierii cu care colaborăm. De 11 ani suntem numărul 1 în topul vânzărilor de semințe de rapiță din România prin genetica superioară pe care o comercializăm și a programelor de marketing care vin în sprijinul fermierilor. În această vară ne-am continuat ascensiunea pe piața românească prin lansarea a trei noi produse cu performanțe de producție ridicate: DK Expansion, DK Extime și DK Implement, iar pentru sezonul următor pregătim noi soluții”, spune Daniel Stanciu, Director de Marketing DEKALB România.

  Pentru a beneficia de programul „Protecția DEKALB” și pentru a primi despăgubiri ce acoperă costul total al semințelor de rapiță, fermierii trebuiau să îndeplinească următoarele condiții :
  – Semnarea voucherului până pe data de 31 iulie 2018
  – Semănarea rapiței până la data de 15 septembrie 2018
  – Punerea la dispoziția reprezentanților DEKALB a denumirii blocului/lor fizice® unde au semănat semințele de rapiţă
  – Fermierii trebuiau să facă dovada plății semințelor DEKALB din care reiese cantitatea și tipul hibridului de rapiță (exclus preţul de achiziție)
  – Pierderea culturii de rapiță trebuia declarată până la data de 15 octombrie și validată de către reprezentanții zonali DEKALB
  – Fermierii vor face dovada ca au întors cultura de rapiţă DEKALB compromisă de secetă până la data de 20 noiembrie 2018
  – Programul se adresează fermierilor care au achiziționat semințe DEKALB în sezonul de vânzări 2018 si care au optat pentru programul “Protectia DEKALB”.

  DEKALB are un portofoliu de 12 produse, dintre care 4 cu sistemul Clearfield. An de an,fermierii care aleg produsele DEKALB reușesc să obțină producții mari și stabile datorită hibrizilor de rapiță care au toleranță la scuturare.

  Producții de top la rapița DEKALB în acest an

  În 2018, producţia record a fost realizată de cei de la ferma Trei Movile, din comuna Şiclău, judeţul Arad, unde hibridul DK Expression a reuşit performanţa de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%. În 2017, SC ALVALEX SRL, din județul Teleorman, a reuşit performaţa de a depăşi 6 tone, cu o producţie de 6.040 kg, realizată din seminţele de rapiţă DEKALB Exception.


  Te-ar mai putea interesa

  Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Nicio schimbare majoră pe piața îngrășămintelor: nici la prețuri, nici la achiziții UPDATE. Proprietarul celui mai mare combinat de îngrășăminte din Ungaria – noi declarații despre sistarea producției MADR a dat derogare pentru tratarea semințelor de porumb și floarea-soarelui cu neonicotinoide Vot mâine în PE pentru consumul de pesticide. Marius Micu, COPA: România, obligată să aleagă răul cel mai mic!

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina