Comerţ alimentarCreșterea albinelor

Programul ”Mierea în școli” va fi suspendat pe trei ani

Programul ”Mierea în școli” a fost adoptat în acest an și ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Acest lucru nu se va întâmpla însă pentru că Guvernul intenționează să suspende prevederile programului reglementat prin Legea 509/2018 cu modificările ulterioare.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a intrat în posesia unui document exploziv elaborat la nivel guvernamental. Este vorba despre un proiect de Ordonanță de Urgență privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

În cadrul acestui act normativ, referitor la programul menit să ofere școlarilor miere naturală, sprijinind în același timp și apicultorii români, decizia Guvernului este de a nu aplica prevederile măsurii adoptate încă din 2006, într-o formă ce a fost apoi actualizată în acest an.

”În perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021 se suspendă aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I – IV din învățământul de stat și confesional, cu modificările ulterioare”, se arată în actul guvernamental.

Vă reamintim că Programul ”Mierea în școli” în formă actualizată a fost adoptat în Parlamentul României la finele lunii noiembrie, pe 21 noiembrie, iar actul normativ a trimis spre promulgare Președintelui României Klaus Iohannis pe data de 4 decembrie. Legea prevede distribuirea către elevi a mierii poliflore provenind din stupine românești autorizate și verificate. Contractarea furnizorilor de miere ambalată la borcane de 250 de grame și purtând hologramă specială ar fi urmat să fie făcută la nivel de autorități locale.

Mierea în școli este una măsurile pe care actualul Guvern le-a inclus în Programul de guvernare 2018-2020.

Fără promulgarea Președintelui României și apoi publicarea în Monitorul Oficial, actul normativ nu este în vigoare, însă Guvernul a decis să ia în calcul modificarea adusă anul acesta la Legea 509/2006 incluzând suspendarea prevederilor și pentru ”modificările ulterioare”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Domnule Istrate Dumitru, explicatia suspendarii este simpla…. nu sunt bani !!!
    Asta este efectul salariilor de la stat crescute peste noapte, fara o baza reala…

  2. UN LUCRU FRUMOS, UN CADOU ADUS DE MOS GERILA, CA MOS CRACIUN NU AR FI FACUT SUSPENDAREA SA VINA PESTE 3 TREI ANI de la Polul Nord. Cerem tuturor asociatiilor apicole din Romania sa se uneasca si sa ceara acestui Guvernul o nota fundamentata cu privire la aceasta masura antinationala. Dargii nostrii conducatori cati am mai ramas prin scoli, va promitem in mod solemn. Vom zbura, vom pleca din floare in floare, vom fugi cu totii in ROI, ca n- aveti grije de NOI. Mos Gerila inspaimantat drumul liber mi l – a dat, intr- o tara, fara fiere si durere, dar cu RESPPECT si cu MIERE! Si te intreb pe tine, Ooo Mos Nicolaie , eu stiam ca aduci bomboane, nu sa dai cu batul in modificare! Stim, noi NU putem vota, vom merge la MAMA.

Scrie un comentariu