• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APPR, VESTE AȘTEPTATĂ DE FERMIERI: România a primit DEROGARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

  Oana Timar -

  Derogare pentru tratarea semințelor cu neonicotinoide și în 2019! Asociația Producătorilor de Porumb din România vine cu vestea mult-așteptată de fermierii care cultivă porumb și floarea-soarelui. Conform informațiilor oferite pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, agricultorii vor avea la dispoziție trei produse pentru care Ministerul Agriculturii a emis autorizație de utilizare temporară: Cruiser 350 FS, Nuprid Al 600 FS și Poncho 600 FS.

  ”În data de 20 decembrie 2018, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a emis autorizația de utilizare temporară pentru produsele: CRUISER 350 FS, NUPRID AL 600 FS și PONCHO 600 FS. Urmare a demersurilor susținute ale Asociației Producătorilor de Porumb din România, această autorizare temporară a venit ca un răspuns așteptat și justificat pentru fermierii din România”, arată Alina Crețu, directorul general al APPR. De altfel, conform informațiilor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, chiar zilele trecute, pe 18 decembrie, organizația de fermieri a adresat o nouă cerere către MADR pentru a aflat statusul solicitării fermierilor români.

  Studiile au convins specialiștii europeni

  Autorizația pentru utilizarea temporară a neonicotinoidelor vine în urma multiplelor semnalări directe ale APPR către MADR și a rezultatelor studii efectuate de către asociația de fermieri în ultimii doi ani. ”Rezultatele acestor studii și notificările APPR au fost transmise în mod susținut și direct către Comisia Europeană”, arată organizația fermierilor cultivatori de porumb.

  Conform autorizațiilor temporare, companiile vor comercializa produsele numai agenților economici care fac dovadă că tratamentul va fi efectuat în instalații profesionale cu personal calificat. Autoritatea competentă (MADR) prin agențiile fitosanitare va realiza controale la stațiile de tratament și în fermă pentru aplicarea măsurilor impuse în autorizație. Este menționat ca însămânțarea să se efectueze cu semănători dotate cu echipamente care să asigure reducerea riscului, respectând buna practică agricolă.

  Ministerul Agriculturii a susținut demersul fermierilor

  Autorizarea temporară permite fermierilor să poată folosi semințele tratate cu aceste produse și a fost semnată de către Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. ”Dorim să mulțumim Ministerului Agriculturii și domnului Botănoiu pentru implicarea directă în susținerea acestui demers al fermierilor din România”, arată APPR.

  De subliniat că utilizarea temporară a tratamentului cu neonicotinoide în campania de primăvară de anul viitor vine ca o gură de oxigen pentru fermierii români. Agricultorii se confruntă cu mari probleme de răsărire la culturile de toamnă – grâu, orz sau rapiță, așa că mulți dintre ei vor întoarce culturile afectate de secetă pentru a le dedica porumbului sau culturii de floarea-soarelui. Protecția semințelor în fața dăunătorilor periculoși precum rățișoara porumbului va fi de mare ajutor pentru supraviețuirea și reușita culturilor, a anului agricol.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ghid practic despre mană în cultura de floarea-soarelui. Recomandarea specialiștilor Syngenta Cultura de floarea-soarelui. Secretele ing. Dumitru Manole pentru o producție de cel puțin 3,5 tone la hectar SY DIAMANTIS – hibridul de FLOAREA-SOARELUI DE LA SYNGENTA cu performanță de 4.792 kg/ha

  Ultimele știri

  Înregistrări explozive: Dorel Secară, consilierul ministrului Oros, este un pericol public pentru MADR și pentru siguranța națională! Reguli noi în fermele de animale, în vigoare din 21 aprilie. Eurodeputatul Dan Motreanu vine în sprijinul fermierilor! BLATUL: A fost sau n-a fost?