Ministrul Petre Daea, gazdă perfectă pentru Comisia Europeană
Oana Timar -Ministrul Agriculturii Petre Daea, gazdă perfectă pentru oficialii de la Bruxelles. Șeful MADR a avut grijă ca evenimentele de la București să lase o impresie memorabilă Comisiei de la Bruxelles, asigurându-se ca din meniul prânzului oficial de la Guvern să nu lipsească produsele cu care România se mândrește la nivel european.
Dacă la evenimentul oficial joi seară, de la Ateneu, ministrul Petre Daea a stat alături de comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, la ședințele de a doua zi, de la Guvern, Daea s-a dovedit o gazdă bună pentru toți comisarii și conducerea CE.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat foarte încântat de modul în care a fost primit el și comisarii europeni la Palatul Victoria.
„Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor”, a declarat Juncker.
Potrivit stiripesurse.ro, la început a fost o degustare de produse românești, de la țuică, palincă, păstrăv în brad și zacuscă de vinete, la ciuperci, cozonac, cornulețe, dulceață de nuci verzi și magiun de Topoloveni.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus mai mulți artiști de muzică populară, care au întreținut atmosfera.
Juncker a fredonat câteva versuri în luxemburgheză și s-a ”lăudat” că a învățat și limba română: „Da dai di rai di dai di da!”.
Masa a fost tradițional românească: sărmăluțe în foi de viță și de varză, friptură de porc de mangaliță și prăjitură cu crustă de bezea cu nucă și cremă de vanilie.