• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Petre Daea, gazdă perfectă pentru Comisia Europeană

    Oana Timar -

    Ministrul Agriculturii Petre Daea, gazdă perfectă pentru oficialii de la Bruxelles. Șeful MADR a avut grijă ca evenimentele de la București să lase o impresie memorabilă Comisiei de la Bruxelles, asigurându-se ca din meniul prânzului oficial de la Guvern să nu lipsească produsele cu care România se mândrește la nivel european.

    Dacă la evenimentul oficial joi seară, de la Ateneu, ministrul Petre Daea a stat alături de comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, la ședințele de a doua zi, de la Guvern, Daea s-a dovedit o gazdă bună pentru toți comisarii și conducerea CE.

    Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat foarte încântat de modul în care a fost primit el și comisarii europeni la Palatul Victoria.

    „Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor”, a declarat Juncker.

    Potrivit stiripesurse.ro, la început a fost o degustare de produse românești, de la țuică, palincă, păstrăv în brad și zacuscă de vinete, la ciuperci, cozonac, cornulețe, dulceață de nuci verzi și magiun de Topoloveni.

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus mai mulți artiști de muzică populară, care au întreținut atmosfera.

    Juncker a fredonat câteva versuri în luxemburgheză și s-a ”lăudat” că a învățat și limba română: „Da dai di rai di dai di da!”.

    Masa a fost tradițional românească: sărmăluțe în foi de viță și de varză, friptură de porc de mangaliță și prăjitură cu crustă de bezea cu nucă și cremă de vanilie.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier obligat să-și vândă pământul din cauza băncilor: ”Vom ajunge să dăm tot străinilor, asta se vrea” Emil Dumitru, MADR – anunț despre plata avansului APIA. Banii care au ajuns la fermieri Mușuroirea trandafirilor toamna – când și cum se face

    Ultimele știri

    Crescător de porcine: ”Cu prețurile medii de 12 lei/kg în viu nu acopăr nici costurile cu hrana, prețul corect ar fi de 17 lei/kg” Decizie pentru pășunile ce au fost transformate în teren arabil și primesc subvenții APIA Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de cereale din zona Mării Negre, dar nu din România