Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Constantin Duluțe, achiziție-surpriză de teren în Iași

Constantin Dulute

O primă achiziție importantă pentru Constantin Duluțe după tranzacția cu arabii de la Al Dahra. Fostul proprietar al Agricost S.A, firma care exploatează 57.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei, ar fi achiziționat o suprafață importantă de teren în intravilanul orașului Iași. Tranzacția este evaluată la 42 de milioane de euro și îl plasează pe Duluțe ca un jucător important și în afara agriculturii.

Bârlădeanul Constantin Duluțe a făcut prima mișcare pe piata imobiliarelor, pe anul 2019, achiziționând în mijlocul Iașului, un teren de 24 hectare. Duluțe devine astfel un investitor strategic al capitalei Moldovei, plătind pentru acest teren peste 42 milioane de euro.

Duluțe a finalizat anul trecut o tranzacție, declarată de specialiști ca fiind cea mai importantă din România în domeniul agricol, care i-a băgat în conturi, într-o primã etapă, o sumă record de 200 de milioane de euro. conform vremeanoua.ro. Este vorba despre vânzarea Agricost S.A. către concernul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite.

Conform publicației locale, Constantin Duluțe s-a înțeles cu proprietarii terenului de la fosta fabrică Nicolina (o companie înregistrată în România, dar cu capital sloven), cumpărând o suprafață foarte mare de teren intravilan, circa 24 de hectare, liberă de construcții, chiar în mijlocul orașului. Prețul tranzacției a fost de peste 42 milioane de euro, fără taxe.

S-au făcut multe speculații cu privire la planurile pe care noul milionar în euro al Moldovei le are în viitor. S-a discutat că acesta va investi în terenuri valoroase, dar nimeni nu se aștepta ca Duluțe să intre în imobiliare cu suprafețe intravilane foarte valoroase.

Constantin Duluțe nu a putut fi contactat pentru a comenta pe marginea noii tranzacții din municipiul Iași. La acest moment, acesta continuă să fie implicat în sectorul agricol atât ca acționar în cadrul Agricost, cât și ca proprietar al Domeniilor Averești.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Constantin Duluta.Esti un profitor nenorocit din mafia pesedista si o sa platesti scum in fata lui D-zeu pana la urma.Ai vandut “Imnsula mare” care de fapt este propietatea miilor de detinuti politici care in conditii grele de suferinta cauzate de regimul comunist,au lucrat ani de zile la desecarea acestei insule si redarea in circuitul agricol.Sute de detinuti au murit la constructia indiguirii,pt a obtine desecarea.In loc ca aceasta insula sa aduca profit urmasilor celor care au murit si suferit la desecarea ei,sau poporului Roma,aduce profit hotilor din regimul si partidul hotilor din PSD,din care probabil faci parte si tu.Stiu istoria acestei insule de la fosti detinuti politici si am vazut amploarea jertfei si muncii lor in anul 1970 cand santierul meu a traversat
  aceasta insula co condtel CONPECT Ploiesti.Am calcato cu piciorul.Ma rog ca D-zeu in milostivenia lui fata de oamenii chinuiti de regimul comunist,sa-i pedepseaca pe cei care fara
  nici o nerusinare le-au furat munca in profitul lor.Rusine mare Duluta si sa se aleaga praful de averea ta.

 2. nu pot decat sa fiu deacort cu cei care scriu adevarul dupa 70 de ani acelas sistem de hoti si vandali care in viata lor nu au avut respect demnitate si credinta pace sa fie in tara si multa intelepciune.

 3. Pentru a ne întrezări viitorul,să ne întrebăm fiecare dintre noi,după o judecată dreaptă,ce se poate alege de un popor care în trei decenii a reușit să ucidă în pântecele mamelor milioane fără șir de prunci nenăscuți,să vândă aproape jumătate din pământul cel mai fertil străinilor și tot spre jumătate din cei în putere să muncească pentru propășirea altor țări pe meleaguri străine ? O întreagă industrie,sute de mii de hectare de păduri rase de austrieci ori ciocoi locali,o uriașă avuție națională din care nu a mai rămas NIMIC ori aproape nimic nu mai este românesc.Cred că niciodată în istorie vreun popor NU A MAI FĂCUT ASTA VREODATĂ CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ! Cum credeți că se vor numi aceste meleaguri, după o Judecată Divină,în viitorul apropiat ?

 4. Nici oligarhii ruși , niciunde in lume ,nu au atâta mii de hectare cât au ajuns să aibă ciocoii noi de pe aici.Reforma agrară făcută după primul război mondial ,limita la 160 ha moșiile boierești,statul român despăgubind-i pe ciocoi pentru pământul luat și dat la țăranii ce luptaseră in război și pentru care , aceștia din urmă, au plătit zeci de ani .Nu au beneficiat prea mult de el pentru că le-a fost luat de comuniști prin cooperativizare ,apoi , definitiv ,prin constrângeri economice și de piață , după contrarevoluție,de către “emanații”revoluției .Emanați care ,acum ,pozează în “eroii ce hrănesc această țară.”Cu ce preț , însă, plătit de satul românesc?! Genocidul satului românesc ,despre care ne vorbea și manipula cei de la Europa Liberă,s-a desăvârșit acum ,in “democrația originală” .

 5. Plecaţi de-aici,
  Aţi luat o ţară de mai mare dragul,
  Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
  Plecaţi de-aici,
  Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
  Dar vindeţi şi biserici şi morminte.
  Plecaţi de-aici,
  Aţi pus nenorocita voastră labă,
  Pe-această sfântă ţară basarabă.
  Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina,
  Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
  Aşa cum ceilalţi înghiţi-i-ar malul,
  Ne-au umilit negustorind Ardealul,
  S-ajungem colonia de ocară,
  Care să-şi ceară scuze în maghiară.
  Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
  Şi nu albanizaţi această ţară,
  Făcând pe democraţii cei puternici,
  Cristosul mamii voastre de nemernici.
  Variantă prelucrată după poezia „MARŞ DE ADIO”, Adrian Păunescu.

 6. Asta am vrut, asta am găsit. Cică, cândva, Eu producător, Eu beneficiar, Eu proprietar! Sâc. Iată cine sunt noii proprietari ai sacrificiilor noastre din perioada de după Cel de Al Doilea Război Mondial și pănă la LOVITURA DE STAT și execuția cuplului Ceaușescu și a celor câteva mii de suflete căzute victim pentru ,,înflorirea,, noului system capitalist sălbatic, de jungle în care limitele părăduitorilor a atins cote incredibile.

Scrie un comentariu