Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA. 31 IANUARIE, termen-limită pentru TOȚI FERMIERII!

Subventie APIA motorina 2019

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat activitatea încă de la începutul anului. O parte din ceea de instrumentează luna aceasta funcționarii vizează acordurile cadru pe care agricultorii și crescătorii de animale le-au depus până la finele lui 2018 pentru motorina pe care o vor utiliza în acest an. Concomitent, funcționarii primesc de la fermierii documentele pentru motorina utilizată în ultimul trimestru al anului anterior.

Ing. Mirela Paraschiv – şef serviciu măsuri specifice în cadrul APIA Hunedoara a arătat că fermierii au la dispoziție până la finele lunii ianuarie pentru a aduce la centrele agenției de plăți documentele de decont pentru motorina folosită în trimestrul IV din 2018.

”În următoarea perioadă, în luna ianuarie a lui 2019 primim decontul 4 pentru motorina aferentă trimestrului IV din 2018. Încheiem anul 2018 și încheiem cele patru trimestre”, a declarat reprezentanta APIA în cadrul emisiunii Satul Hunedoarean.

În paralel, ing. Mirela Paraschiv a declarat că funcționarii prelucrează datele din acordurile cadru pe care fermierii le-au depus pentru motorina ce va fi folosită în agricultură în acest an.

”Le transmitem fermierilor că în această perioadă APIA lucrează intens la definitivarea cererilor de acord prealabil pentu motorina aferentă anul 2019. Așa cum știm, în decembrie estimăm consumul de motorină ce va fi făcut de fermieri în anul următor. Am primit cererile atât pe sectorul vegetal-zootehnic, cât și pe cel d e îmbunătățiri funciare pentru că avem și acest sector. Definitivăm aceste cereri, verificăm, stabilim estimativ pentru 2019 ce suprafețe culturi, specii de animale, vom avea și vom exploata în acest an. (…) Sunt estimări, fermierul estimează, urmând ca în fiecare trimestru să venim cu faptele concrete, cât s-a arat concret, cantitatea de motorină exactă. Explicăm de fiecare dată modalitatea și procedeul prin care decontăm aceste sume de bani”, a explicat reprezentanta APIA Hundoara.

Vă reamintim că fermierii așteaptă plata subvenției la motorină pe trimestrul III din 2018, urmând ca apoi din bugetul pe anul 2019 să se achite și sumele pentru motorina din trimestrul al IV-lea.

Citiți și: 

APIA a stabilit valoarea subvenției pe litru la motorină în 2019

Subvenția la motorină în 2019: termen cerere, condiții, documente necesare la APIA

 

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!