Ştiri agricoleStrategii de afaceri

Salariul unui tractorist: Cât câștigă lunar angajații din ferme?

Salariu tractorist

Salariul unui tractorist este direct proporțional cu responsabilitățile pe care acesta le are într-o fermă, cu programul de lucru, cu suprafața exploatată și cu utilajele agricole utilizate.

Fermele se confruntă cu o criză de forță de muncă, mai ales de muncă specializată. În plus, nivelul tehnologiei folosite este de multe ori foarte ridicat, astfel că meseria de tractorist a evoluat mult, iar acest tip de lucrător în fermă trebuie să aibă cunoștințe tehnice ridicate pentru a opera un tractor de generație nouă.

Iată care sunt salariile pe care unii fermieri susțină că le oferă tractoriștilor în mai multe zone din România, cu mențiunea că acestea au fost indicate de către aceștia pe grupul de Facebook AgriculturaRomânească. Aceste salarii lunare pot conține și bonusuri în campanie, zile libere, bonuri de masă sau mese asigurate în timpul orelor de lucru.

Salariu tractorist Olt: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Buzău: 2.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Cluj: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Ialomița: 2.500 de lei pe lună

Salariu tractorist Arad: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Bacău (Onești): 4.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Timișoara: 2.200 de lei pe lună

Salariu tractorist Călărași: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Constanța: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Argeș: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist București: 3.000 de lei pe lună

Salariu tractorist Galați: 1.500 de lei pe lună

Salariu tractorist Teleorman: 2.500 de lei pe lună iarna, 4.000 de lei pe lună în campania agricolă

Notă: Menționăm încă o dată că salariile indicate mai sus sunt informații ce nu pot fi verificate 100% întrucât venitul oricărui salariat este confidențial. Nivelurile de venituri prezentate mai sus sunt declarații ale fermierilor de pe grupul AgriculturaRomânească și nu pot înlocui o informație oficială. Dacă aveți alte cifre din zona dvs. vă rugăm să ni le comunicați într-un comentariu la acest text, urmând ca acest articol să fie actualizat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

 1. Toti se plang ca nu gasesc forta de munca dar nimeni nu vb de plata si conditiile oferite uite asa pleaca lumea afara sa lucreze in agricultura altor tari unde sunt platiti cu 15 €/ora cu forme legale cu conditii bune de lucru cu cazare masa si tot felul de facilitati. In sate unde preocuparea de baza e agricultura tu sa fugaresti oamenii sa lucreze in agricultura altor tari este CRIMA. Autoritatile nepasatoare au permis acest genocid aceaste crime produse impotriva umanitatii.

 2. sa spun cazul meu care locuiesc intro zona de la tara departe de oras fara locuri de munca unde singura sursa de venit este agricultura tractorist sunt decand ma stiu acum lucrez la unu de pe aici patron care a luat in arenda niste pamant . munca in agricultura nu a fost nu este si nici nu va fi platita . sunt platit foarte prost dar trebuie sa lucrez ca am copiii la scoala din care unul la liceu in oras cu gazda. in campanii muncesc zi lumina iar dupa ce termina treaba patronul ma trimite acasa. patronul profita de faptul ca nu am unde sa merg la lucru e constient ca tot la el o sa ajung iar plata muncii este bataie de joc. in timp ce el se joaca cu banii mie imi da ce i scapa printre degete. are masini scumpe la toti din familie apartament la oras unde sta copilul singur sparge toata ziua bani iar cand vine pe la tara mai face si galagie cu toate ca nu stie meserie. cineva trebuie sa faca ceva ca altfel ne vom lua valiza si vom incerca sa plecam in alte tari.

  1. Dvd. trebuie să înțelegeți că salariul pe care îl primiti este rezultatul negocierii care ați făcut-o. Dacă sunteți indispensabil atunci veți putea cere maiult. Dar lăsați deoparte chestiunea cu avuția patronului că nu e treabă dumneavoastră. Daca vreți să fiți că el și credeți că agricultura e așa de simplă și rentabila , atunci aplicativă și faceții concurență. Luați pământ în arendă, comparativa utilaje pe credit, plătiți alti tractorist și dații bătaie, luați a mașină scumpă și faceți a vila. Doar e democrație nimeni nu vă oprește. Asta cu ,, să facă cineva ceva” , e teribilă. Doar dv. puteți să faceți ceva. Mergeți în străinătate, lăsați-va casa pustie, copii și familia singuri și atunci o să câștigați bine dincolo. Asta e problema cea mai mare a mentalității de la noi: roman pentru român nu e bine, dar la străin ensuper!!! Sunt multi care prestează munca de jos în țările europene, iar când vine acasă își cumpără un Mercedes second-hand și vrea să pară patron. Aceasta mentalitate îi face pe oameni să fie contraproductivi când lucra în țară și prin urmare sa nu poată fi plătiți mai bine. Aici în țară le lipsește motivația, tocmai datorita acestei mentalități deficitare.

 3. Harnici? Sa lucrezi 15 ore pe câmp pe bani de nimic și după sa fi luat de prost?
  Nimeni nu se gândește la asta, pun în frunte problema fermierilor de a găsi oameni harnici, pe mine ei mau făcut sa renunț la agricultura, pentru ei ce ar fi bine sa stai non-stop pe câmp, la munca prieteni la bani străini

 4. Ce salariu de ing dle ? Agricultura numai are nevoie de ei ea se face dupa ureche si dupa bunul plac al asa zisului fermier. Subventiile aceste ajutoare sociale au fost acordate fara minime conditii sa faca dovada ca acei bani au ajuns in agrucultura sau ca au studii in domeniu. Asa s a ajuns ca unii tractoristi cu 8 clase sa ajunga fermieri sa mozoleasca niste pamant si sa ia subventii cot la cot cu unii fermieri adevarati. Lipsa unor conditii si controalele in teren au ajuns ca tot felul de parloage sa incaseze subventii. Unde sunt locurile de munca din agricultura ? Daca inainte de ’89 multi lucrau in agricultura ca angajati cu caracter permanent acum se vrea pe baza de zilier la negru. Fermierii cu munca la negru au distrus satele din tara au luat cu japca terenurile la batrani mai rau ca la colectivizare si au fugarit tinerii peste hotare. Ce sa faca un zilier in rest sa astepte mila fermierului avar ? Fermierul vrea la negru fara forme legale cu o sticla de vin si un pachet de tigari sa muncesti zi lumina in 2 -3 zile sa poata termina tot . ITMul nu isi face treaba . E o boala a fermierului sa se planga ca nu sunt ajutati de stat ca nu gasesc oameni sa le munceasca da ei nu se intreaba de ce ????

  1. Dl. lăsați gândirea asta comunistă odată. In colectiv se producea cu 2 lei și se vindea cu 1,5 lei, deci în pierdere, dar nu conta, că așa era cincinalul de producție al statului. Sunt de acord cu dumneavoastră în privința ,, crimei” făcute asupra mediului rural din Romania și în ceea ce privește specializarea fermierilor. Dar hai să facem un calcul simplu. La un salariu de 3000 de lei în mână, totalitatea contribuției este în jur de 2400 lei, deci în total fermierul are de plătit 5400 lei cu un angajat. La 12 luni sunt 64.800 lei, echivalentul a 14.000 euro. Profitul real multianual, ținând cont de toate culturile, nu este mai mare de 200 euro pe ha cultivat. Poate la porumb faci mai mult, dar pierzi cu rapiță sau altceva. Deci rezultă că îți trebuie să lucrezi 70 ha doar că să acoperi salariul cu un astfel de tractorist. Dar că fermier ai sigur nevoie de mai multi, plus alte cheltuieli în ferma, cum sunt amortismentul utilajelor etc. Nu e așa rentabila cum pare agricultura asta. De aceea au probleme fermierii cu tractoriștii calificați. Acum tractoarele sunt mașinării complicate unul care știe lucra doar pe U650 nu se descurca pe o combina sau tractor nou. Concurență vine de la firmele de transport, care sunt mai profitabile și oferă salarii mai mari.

 5. Ai nostri au 2500 in mana tot anul . Cel putin 7 luni pe an nu fac nimic , unii pleaca la lucru temporar in strainatate . De exemplu , nu le-am mai vazut fata de la 1 noiembrie cand am terminat campania de toamna si reparatiile , ii asteptam la lucru la 1 martie . O fi rau sau o fi bine , salariul le intra lunar dar ei nu sunt niciodata multumiti .

Scrie un comentariu