Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvențiile APIA: Situația la zi, prezentată de ministrul Petre Daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea a prezentat situația la zi cu privire la plata subvențiilor de la APIA. Șeful MADR a arătat că primește informări despre sumele transmise către fermieri, suma autorizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură ajungând la 1,75 de miliarde pentru Campania APIA 2018.

Pentru circa 130.000 de fermieri nefiind încă efectuate plăţile, potrivit datelor prezentate în această seară de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la TVR1.

“Eu din trei în trei ore ştiu ce se întâmplă în România. Azi s-au calculat (subvenţiile – n. r.) pentru 1.120 de fermieri, s-a dat o sumă de 7,3 milioane euro. S-a ajuns la a se da la 732.414 fermieri suma de 744,91 milioane euro. Practic, mai avem pentru circa 130.000 fermieri ca să dăm toate plăţile, vorbesc de plata regulară, de restul de plată. Până la această dată, cu suma pe care am dat-o ca fiind avans, ne apropiem de 1,750 miliarde euro pe care i-am dat fermierilor români, pe care-i merită şi pe care trebuie să-i dăm la timp, pentru că uitaţi-vă ce e afară! Uitaţi-vă ce condiţii sunt afară! Grâul încă nu a răsărit pe toate suprafeţele din România. Suntem foarte atenţi la factorii climatici, să vedem cum evoluează, cum se manifestă, pentru a şti ce să facem. Iar fermierului poţi să-i porţi grija doar să-i dai banii, să nu blochezi, să dai aceşti bani pentru că-i merită, sunt drepturile lor”, a declarat Daea.

Vă reamintim că ministrul Daea a dat ordin ca până la data de 31 martie toate sumele să fie virate fermierilor. Data limită de plată, conform regulamentelor europene, este 30 iunie 2019 pentru Campania APIA 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. ar trebui sa primeasca avans si cei care sunt in control(macar 50%)
  am fost in control,nu au fost probleme deci nu am fost chemat sa semnez ceva si inca nu am primit nici un leu
  eu trebuie sa platesc arendele,tratamente la animale ,motorina reparatii utilaje etc etc.
  am fost in control si in 2016 si am primit banii in iunie 2017
  am pierdut atunci 30 de hectare de teren(l-am avut in arenda insa pentru ca nu am avut banii sa platesc arenda cand au platit si altii oamenii au reziliat arendele)
  isi bat joc de femieri
  RUSINE

 2. Nesimțit mare și mincinos m-ai întârziem 1,2 zile cu plata,eu am sunat la apia din Jud Alba și m-ai avem de așteptat pana in Martie jeg ordinar ca nu d-ai drumul la liste in teritoriu!Cel mai mare circar de ministru ,nu mai depun acte la apia va las vouă bani anul asta ca eu sunt tot in control și mereti dracului cu banii ca nu m-ai știți de unde sa furați!Mizeriiiiiii

  1. Esti o victima a discriminarii economice create de statul roman, de niste politicieni fara principii. Astia ar trebui sa protejeze omul si intreprinzatorul de discriminari economice, nu sa le produca. O mizerie absoluta asta cu ‘ghinionistii’ de la control. Eu iti spun ca sunt de 4 ani la rand picata la control. Anul asta toata familia mea este. Si banuim ca e pe fond politic, pt ca nu am votat niciodata PSD. Niste mafioti imputiti, niste neoameni.

 3. Eu am avut control prin teledetectie si nu am primit nici un ban,dar am inteles ca sunt si persoane care nu au avut nici un fel de control si la fel nu au luat nimic.Deci pana la urma cine a primit banii aia cu 1-2ha sau care??Oare nu era mai simplu sa ni se zică adevărul decât să ne tot abureasca cu tot felul de date si cifre!??

Scrie un comentariu