Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvențiile APIA: Situația la zi, prezentată de ministrul Petre Daea

Ministrul Agriculturii Petre Daea a prezentat situația la zi cu privire la plata subvențiilor de la APIA. Șeful MADR a arătat că primește informări despre sumele transmise către fermieri, suma autorizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură ajungând la 1,75 de miliarde pentru Campania APIA 2018.

Pentru circa 130.000 de fermieri nefiind încă efectuate plăţile, potrivit datelor prezentate în această seară de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la TVR1.

“Eu din trei în trei ore ştiu ce se întâmplă în România. Azi s-au calculat (subvenţiile – n. r.) pentru 1.120 de fermieri, s-a dat o sumă de 7,3 milioane euro. S-a ajuns la a se da la 732.414 fermieri suma de 744,91 milioane euro. Practic, mai avem pentru circa 130.000 fermieri ca să dăm toate plăţile, vorbesc de plata regulară, de restul de plată. Până la această dată, cu suma pe care am dat-o ca fiind avans, ne apropiem de 1,750 miliarde euro pe care i-am dat fermierilor români, pe care-i merită şi pe care trebuie să-i dăm la timp, pentru că uitaţi-vă ce e afară! Uitaţi-vă ce condiţii sunt afară! Grâul încă nu a răsărit pe toate suprafeţele din România. Suntem foarte atenţi la factorii climatici, să vedem cum evoluează, cum se manifestă, pentru a şti ce să facem. Iar fermierului poţi să-i porţi grija doar să-i dai banii, să nu blochezi, să dai aceşti bani pentru că-i merită, sunt drepturile lor”, a declarat Daea.

Vă reamintim că ministrul Daea a dat ordin ca până la data de 31 martie toate sumele să fie virate fermierilor. Data limită de plată, conform regulamentelor europene, este 30 iunie 2019 pentru Campania APIA 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!