• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Emil Dumitru, PRO AGRO: Cei doi oieri au DELEGAȚIE să participe la ședința ANZ!

  Oana Timar -

  Cei doi oieri interziși la ședința de astăzi de la ANZ au delegație din partea Federației Naționale PRO AGRO, ne-a confirmat președintele organizației cu reprezentativitate la nivel național. Emil Dumitru s-a arătat revoltat de ceea ce se întâmplă la Agenția Națională de Zootehnie și spune că s-a dorit de la bun început ca un număr cât mai puțin de persoane să participe la întâlnirea la care, pe agendă, ar fi aspecte care vizează toți oierii, nu numai pe conducătorii Registrelor Genealogice.

  ”Ieri am sunat directorul general al ANZ să îl întreb dacă cumva este o ședință pe ceea ce înseamnă o strategie de finanțare a fermelor de elită din sectorul ovin. Răspunsul a fost unul prompt: nu e nicio ședință! După care, de dimineață m-a sunat pe domnul Ardelean, membru în Federația Oierilor de Munte din România (organizației membră a Federației Naționale PRO AGRO – n.r.), care m-a informat că într-adevăr se ține o astfel de întâlnire și se discută inclusiv de programul de combatere a scrapiei”, a declarat Emil Dumitru pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  În această dimineață, liderul PRO AGRO a primit din partea oierilor curajoși o solicitare pentru a primi delegare să participe la ședința de la ANZ. ”Dan Petrescu din Argeș, împreună cu Dănulețiu, Ghiță Ciobanul de la Sibiu, m-au contactat telefonic și m-au rugat să îi împuternicesc ca să aibă cunoștință de ce se discută acolo. Le-am dat împuternicire să vadă dacă se discută de programul de scrapie și de un potențial program de ce înseamnă fermele de elită”, a precizat Emil Dumitru.

  Președintele Federației Naționale PRO AGRO arată că având în vedere temele discutate, ședința de astăzi era de interes general, pentru toți oierii din România. Chiar și dacă se discutau chestiuni legate de cărțile de rasă, discuțiile ar fi trebuit să fie deschise, având în vedere discuțiile pe acest subiect. ”Chiar dacă era o ședință dedicată asociațiilor cu Registre Genealogice, ținând cont și de ce s-a vehiculat în presă – și inclusiv eu am acuzat că este o lipsă totală de transparență în modul în care se gestionează aceste cărți de rasă, era bine să îi lase să participe pentru că nu cred că se discutau acolo secrete de stat. (…) Dacă ANZ înțelege să se comporte în mod netransparent atunci nu o să primim absolut nimic ca informare despre ce se discută și ce se decide astăzi”, a mai spus președintele PRO AGRO.

  Cum situația este încă ”fierbinte”, la ora publicării articolului, cei doi oieri fiind încă în fața ANZ, Emil Dumitru ne-a declarat că prima acțiune pe care o întreprinde va fi aceea ce a-l informa pe ministrul Petre Daea despre cele petrecute: ”Probabil că în ultima perioadă federațiile reprezentative nu mai reprezintă o prioritate în dialogul ANZ-ului cu ministerul. O să fac o informare ministrului agriculturii pentru că, până la urmă, ministrul agriculturii este cel care coordonează activitatea tuturor instituțiilor din subordine. Alteptăm să vedem ce spune și domnul Daea despre cele întâmplate astăzi”.

  Vă reamintim că astăzi, joi – 31 ianuarie, oierii Dan Petrescu și Gheorghe Dănulețiu au fost scoși din ședința ce are loc la ANZ pe teme de oierit.

  Citiți tot ce s-a întâmplat la ANZ în articolul: Dați afară din ședință! Dan Petrescu și Ghiță Ciobanul, interziși la discuțiile de la ANZ


  Te-ar mai putea interesa

  Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar