• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția pentru motorină. Sumele restante au putea intra la plată de săptămâna aceasta

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Vin banii pentru o subvenție extrem de așteptată de fermieri. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pregătește începerea plății subvenției la motorina utilizată în agricultură. Potrivit unei hotărâri postate pe site-ul propriu al MADR, suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2019 este de 580.000.000 de lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2019. Hotărârea prin care sunt alocați banii mai așteaptă doar aprobarea Guvernului!

  Directorul general al APIA, Adrian Pintea, dă o veste bună fermierilor: banii pentru motorină sunt următoarea plată care se deblochează odată cu aprobarea Legii Bugetului pentru anul 2019. După autorizarea la plată a banilor pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT-uri), pentru care APIA a anunțat că a virat în conturi suma de e 88.844.226 euro, pentru un număr de 248.156 beneficiari, acum vine rândul și subvenției pentru motorină să ajungă la fermieri. Hotărârea care prevede sumele alocate pentru acest sector se va afla pe masa Guvernului în următoarea ședință în care se vor reuni membrii Executivului urmând ca după aprobare decizia să fie publicată în Monitorul Oficial și ulterior subvențiile să fie achitate către producătorii din vegetal și zootehnie.

  De precizat că ședința de Guvern din această săptămâna se va ține cel mai probabil la joi sau vineri după ce primul-ministrul Viorica Dăncilă se va întoarce din vizita pe care o efectuează în SUA în perioada 23-26 martie. Aceasta participă la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita are loc ca urmare a invitației pe care președintele AIPAC, Morton Fridman, și directorul executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o prim-ministrului României.

  Reamintim că fermierii au avut ca termen data de 31 ianuarie 2019 inclusiv să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 octombrie – 31 decembrie 2018 (trim. IV al anului 2018).

  Cererile s-au depus la Centrele Judeţene ale Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi au fost însoţite de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

  Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

  În prezent APIA mai are de achitat sumele pentru motorina utilizată în activitatea agricolă în trimestrele III și IV din 2018!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  ȘEFUL APIA ANUNȚ pentru FERMIERII CARE VOR SUBVENȚII! APIA: Fermierii care au făcut împăduriri pot depune cererile de plată! Crescătorii de animale care pot pierde subvențiile APIA pentru pășuni!

  Ultimele știri

  Tratamentul complet de 4 produse cu care e bine să stropiți pomii fructiferi în această perioadă! Florin Barbu și-a dat demisia din fruntea ANIF! Va fi înlocuit cu cel care a falimentat sistemul de irigații! Florin Cîțu este premierul desemnat de Președintele Iohannis să formeze noul Guvern!

  Căutare în articole