Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Ministrul PETRE DAEA: ”BANII pentru FERMIERI AU INTRAT ASTĂZI ÎN ȚARĂ”

Ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat astăzi, luni – 4 februarie, că în conturile României au intrat sumele pentru plata fermierilor, mai exact deconturile pentru plățile efectuate în sectorul agricol. Astfel, România va ajunge în primele două luni din acest an la 1,6 miliarde de euro, a declarat Petre Daea, precizând că este vorba despre plăţi prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

”Peste câteva zile vom ajunge la aproape 1,6 miliarde de euro aduşi în România în primele două luni ale anului. E un efort extraordinar, dar merită să faci. E un efort al tuturor, dar a meritat şi este o speranţă înzecită că putem face mai mult. Cum? Mergând pe acelaşi drum al seriozităţii, al implicării şi, evident, al urmăririi cu tenacitate a derulării fiecărui proiect în parte”, a spus Petre Daea, la conferinţa naţională cu tema “Satul românesc are viitor”.

Potrivit ministrului Agriculturii, mai mult de 7,5 miliarde de euro au alimentat agricultura şi spaţiul rural din România.

“Făcând un total pe 48%, ceea ce înseamnă 3,9 miliarde de euro AFIR, asta este cifra, adunând laolaltă banii din plăţile directe şi Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, România, până la această dată, şi cu suma care a intrat astăzi în ţară, depăşeşte 7,5 miliarde de euro, bani care au alimentat agricultura şi spaţiul rural. O sumă extrem de importantă, care se cântăreşte prin obiective de investiţii specifice activităţii AFIR, care se cântăreşte prin producţii specifice activităţii APIA, care a ridicat România pe o treaptă de respect în Uniunea Europeană şi pe o treaptă atât de necesară şi atât de căutată de fiecare dintre noi. Merită toţi cei care au contribuit la acest efort să prindă din respectul muncii felicitările care se impun în momentul acesta de bilanţ”, a menţionat Daea.

Şeful de la Agricultură a adăugat că peste 866.000 de fermieri beneficiază de acest sprijin şi mai mult de 2,5 milioane de români au beneficiat direct sau indirect de avantajele investiţiilor create în spaţiul rural.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. Buna ziua ami poate spune cineva daca am anchis contul de la apia adica de la banca coperatista antic bistrita an luna noiembrie si lam deschis la bcr mai intra banii an cont

  2. Dați banii la oameni hoților. Nu am luat n8mic pe anul trecut. Saptama a viitoare îmi vand doua tractoare sa imi plătesc ratele la banca. Am fost la control si a fost ok. Nu credeam ca ajung in primăvară fara un leu de la APIA= adunătură parazitilor incompetenți asupritori

  3. Bine ca au intrat in Tara, dar in conturi cand intra, sunt un fermier care nu a avut control pe campania 2018 , am fost instiintat inca de la inceput ca nu am avut probleme cu dosarul, dar din nefericire nici astazi 05/02/2019 nu mi-a intrat in cont nici un ban, de cand au inceput platile 1 octombrie tot astept si dau telefoane, oare domnule ministru sa fie softul de vina ? sau unii angajati nu i-si fac treaba 4 luni de asteptari, cu rate la concesiune neplatite din lipsa bani la care se adauga penalitati zilnic.

  4. Foarte bine ca au intrat banii in tara dl ministru problema majora este ca acesti bani sa ajunga si in agricultura. Sa ajute fermierii dar si pe ceilalti care lucreaza in agricultura acesti bani sa aduca plus valoare economiei sa dezvolte zonele rurale. Criterii mai severe ptr acordarea subventiilor concomitent cu controalele din teren. Au fost si sunt cazuri cand terenuri necultivate incasau subventii sau animale ajunse salam se plateau subventii pe crotalele din sertar.Se plang unii ca nu este rentabila agricultura dar ei vand productia direct de pe camp cu tirul. Daca ar inmagazina procesa si valorifica productiile altul ar fi profitul . Incurajati fermierii care comaseaza terenurile care se asociaza in mai multe ramuri ale agriculturii sa valorifice productiile pe piata autohtona si sa exporte produse finite nu materie prima.

  5. Buna ziua….sant de acord cu dv dar nu cu tot…prea mult primeste fermieru…o sa spune-ti ca munceste…noi numai putem face agricultura nu avem cu ce? toate au fost luate de catre stat,nici macar roaba nu avem….30% aredndatorul iar iar arendasu 70% dintru-un contract de arendare plus subventi plus fond europene daca daca …se descurca oare parintii mei…taranii ce au primit COTE peste COTE….aura locusteanu

    1. de maine va dau pe baza de contract ferma zootehnica si teren aferent si luati dumneavoastra 70% si eu 30% cum ati zis, eu ma multumesc, si cu 10% daca va intereseaza trimiteti un mai, avem mai mult de o roaba….

Scrie un comentariu