Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEF APIA anunță SUBVENȚIILE CARE INTRĂ URGENT LA PLATĂ!

Subvenții APIA ce vor intra la plată imediat ce Legea bugetului național va fi aprobată pentru anul 2019! Directorul de la Brașov al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Dorel Stânea, a anunțat că din bugetul național aprobat vor intra la plată subvenția pentru motorina utilizată în trimestrul III anul trecut, dar și banii pentru bunăstarea animalelor în trimestrul IV din 2018.

Cât despre motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV de anul trecut, Dorel Stânea a precizat că fermierii au avut termen-limită pentru a depune documentația doveditoare ziua de 31 ianuarie.

Șeful APIA Brașov a declarat pentru Monitorul de Făgăraș că la nivelul județului pe care îl are în responsabilitate ca plăți, fermierii care nu au primit până acum subvențiile sunt cei care au fost în eșantionul de control. Din cei 16.000 de fermieri brașoveni, 13.500 au primit banii de la APIA pentru Campania 2018, 1.200 au avut control prin teledetecție, iar 300 au fost identificați cu probleme în angajamentele din sistemul informațional, potrivit directorului Stânea.

Din subvențiile de anul trecut, la plățile directe, au rămas de achitat schemele blocate din cauza neadoptării bugetului pe 2019 – Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal și zootehnie. Au mai rămas la plată și măsurile de sprijin cuplat din sectorul vegetal.

Vă reamintim că data limită pentru plata tuturor subvențiilor aferente anului 2018 este 30 iunie 2019, dar ministrul Daea a dar ordin ministerial ca sumele să ajungă la fermieri până pe 31 martie.

De la 1 martie, fermierii din toată țara vor depune la centrele APIA o nouă cerere unică de plată, cea pentru anul de sprijin 2019. Campania de depunere se va derula la nivel național până pe 15 mai, inclusiv.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. De ce ati blocat sectorul vegetal An 10 ha de lucerna pana acum ati facut reclame sa cultivam lucerna ca vor fii sucventii foarte bune acum nu platiti nici ce ati promis

  2. Dupe ce că guvernul ne da 5_7 lei amărâți,nu-i plătește la pastele cailor.Si presa ne spune că nu e bugetul gata,dar când va fi gata bugetul,nu sunt gata calcule pt Sprijinul cuplat la vegetal și uite așa mă trec 3-5 luni și guvernul se folosește de banii noștri, căci acum nu mai are nevoie de noi.Noi am fost buni doar toată vara când am produs legume proaspete, cereale, fructe,acum nu îi m-ai interesăm că nu mai suntem folositori.Acum la guvernanții le vine RĂU că trebuie să ne plătească niste amărâți de bani.Apropo pt doamna Oana Tomate sa întrebe in Europa,sa vedem și în Europa tot așa se plătește subvențiile la 7-9 luni?Dar și voi va faceți că nu ne auziți…

  3. Si totusi despre plata pentru fermieri care au avut control de ce nu zice nimeni nimic? Toate au fost ok cu controlul clasic si la teren si la oi Si nimic…cred ca sunt mulți fermieri care nu au luat inca nici un ban si ne tot duc cu zaharelul..

  4. DE CE FERMIERII CARE AU FOST LA TELEDETECȚIE ȘI NU A AVUT NECONFORMITĂȚI , DE CE NU PRIMIM SUBVENȚIILE PE 2018, NU CUMVA ESTE DISCRIMINARE ? -UE- SPUNE CLAR CĂ ÎNCEPEREA PLĂȚII AVANSULUI SE FACE DE LA 1-OCTOMBRIE ȘI NU CUM DOREȘTE ACEL MINISTRU CARE NE MINTE POLITIC . DACĂ CEI DE LA TELEDETECȚIE SUNT VINOVAȚI , ȘI SUNT DEOARECE SUNT INCAPABILI SĂ FACĂ ACELE MĂSURĂTORI , CONFORM OUG 4/2018 PROMULGATĂ DE PREȘEDINTE COLONIEI SĂ NI SE DEA PLATA AVANSULUI CARE TREBUIA ÎNCHEIATĂ PÂNĂ LA 30-NOIEMBRIE . OARE NE CREDEȚI PĂPUȘARI TRAȘI DE FIECARE DUPĂ BUNUL LOR PLAC ? DM-A OANA TIMAR NU ARE NICI-O ATITUDINE , ÎN ACESTE CAZURI VOITE ?

    1. Plata ANT-urilor nu poate fi efectuată până nu se adoptă bugetul național pe 2019, așa cum am precizat și în articol.

      Cele bune!

Scrie un comentariu