• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OMEX BIO: Biostimulator cu efect rapid pentru cultura de grâu

  agrointeligenta.ro -

  Biostimulatorii sunt produse la modă în agricultura românească. Necesitatea combaterii factorilor de stres și a creșterii producțiilor a făcut ca biostimulatorii să fie tot mai prezenți în fermele din țara noastră. Ce fac aceștia, mai precis? Putem face o comparație cu un organism uman care are nevoie de ceva pentru a trece de boli, temperaturi extreme, factori de stres. Acel CEVA la oameni este reprezentat de vitamine, iar la plante de biostimulatori.

  La început de 2019, Omex Bio, produs comercializat de Agro-Est Muntenia, este ajutorul fermierilor care au pariat pe grâu în acest an agricol. Răsărirea tardivă a grâului i-a pus în încurcătură pe agricultorii din țara noastră. Astfel că Omex Bio este soluția ideală pentru a trece de această perioadă grea și pentru a ajuta planta să grăbească răsărirea.

  Omex Bio este produs de o firmă de top, cu un portofoliu important de produse biostimulatoare, Omex International. Divizia Omex Agrifluids a luat naștere în Anglia în urmă cu 26 de ani și a devenit lider mondial în tehnologiile de protecție a plantelor. Fiecare substanță este supusă unui număr impresionant de teste în laboratoarele proprii înainte de a ajunge pe piață. De altfel, munca depusă de Omex Agrifluids a fost răsplătită cu premii importante în Marea Britanie, cum ar fi “Business of the Year” și “Queen’s Award for Enterprise”. Compania britanică își exportă produsele în Europa, Asia, Australia, Africa, America de Nord, America Centrală și America de Sud.

  Pe piața din România, Omex Bio este vedeta celor de la Omex Agrifluids. Comercializat de Agro-Est Muntenia, Omex Bio este un fertilizant și un biostimulator cu un conținut ridicat de azot, fosfor, potasiu, extract de alge de mare și microelemente. Astfel, se obține un produs echilibrat cu efecte spectaculoase în câmpuri. Culturile primesc aportul optim de elemente nutritive, iar extractul de alge de mare stimulează creșterile vegetative și ale sistemului radicular. În acest mod, planta extrage toate elementele nutritive din sol. Mai mult, aplicarea Omex Bio duce și la o recuperare rapidă după incidența factorilor de stres, cum ar fi înghețul, seceta și fitotoxicitatea. Tocmai de aceea, grâul pare pacientul perfect pentru Omex Bio, în această perioadă.

  Doza de Omex Bio pentru grâu și rapiță: 2 litri la hectar

  La cereale și rapiță, doza recomandată pentru Omex Bio este de 2 litri pe hectar. Primul tratament la culturile cu răsărire și creștere întârziate se poate face în toamnă, iar la cele cu răsărire normală – la desprimăvărare. Al doilea tratament poate fi efectuat în faza de alungire a paiului sau înainte de înspicare. Doza crește la 2.5 litri pe hectar la pomi fructiferi, viță de vie și legume și poate ajunge la 3 litri pe hectar la sfecla de zahăr și cartof.

  Fermierii români au descoperit cu plăcere avantajele folosirii Omex Bio. Calitatea producțiilor și sporul de profit i-au convins să folosească acest produs și în anii care vin. “A doua zi după aplicare acestui biostimulator la grâu, am mers în câmp și am rămas plăcut surprins. Cultura se înverzise, iar la final am avut un spor de producție de 500 de kilograme de grâu la hectar”, a declarat Nelu Alexe. Agricultorul din Mârzănești a fost completat de George Jitaru: “A patra zi s-a cunoscut că am intrat cu Omex Bio. Planta și-a revenit, a început să se înverzească, să aibă o culoare normală după perioada de stres”.

  În concluzie, produsele cu efect biostimulator reglează echilibrul metabolic al plantelor astfel încât creșterea și dezvoltarea acestora să fie la parametri normali. Productivitatea plantelor poate crește, la fel și calitatea recoltei. În plus, dacă sunt amestecați cu îngrășăminte foliare sau erbicide, biostimulatorii cresc eficacitatea acestora și reduc efectele secundare. La nivel mondial, sunt 4 tipuri de biostimulatori: bazați pe aminoacizi, pe alge, pe acizi humici și pe bacterii – promotori de creștere.


  Te-ar mai putea interesa

  Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri Subvenție APIA de 175 euro/hectar. Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare Furtuni puternice anunțate în aproape toate județele. Alertă de vreme severă de la ANM

  Ultimele știri

  Super concurs pentru fermierii parteneri Rodbun, cu premii fantastice Ce facem cu solul – îl îmbunătăţim sau sperăm în continuare în ploi optime şi la timp? Producătorii europeni de îngrășăminte cer taxe suplimentare pentru fertilizanții din Rusia și Belarus