• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Urgent la APIA: Termenul de care depinde plata avansului pentru toți fermierii

  agrointeligenta.ro -

  20 septembrie – termen pentru toți fermierii care se află la controlul pentru subvenții! Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează în această perioadă vizite în exploatațiile agricole selectate în eșantionul de control extras pentru anul 2019 iar pe lângă o serie de elemente verificate pe teren fermierilor li se mai cere mai multe documente obligatorii în orice fermă. Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a dezvăluit care sunt aceste documente!

  De la data controlului fermierii au un termen de 15 zile în care trebuie să aduc documentele cerute de inspectorii APIA, a subliniat șeful APIA Mureș. ”Adică vorbim ca termen undeva la 20 septmebrie dar avem și cazuri excepționale în care le acceptăm până la sfârșitul campaniei de control. Noi am făcut și un grafic pe care l-am înmânat fermierilor cu lista tuturor documentelor ce trebuie prezentate în urma controlului. Asta pe lângă faptul că inspectorii se prezintă în teren și verifică eligibilitatea parcelelor, suprafața declarată de către fermier se confirmă în urma controlului, se măsoară suprafața și se verifică culturile declarate. Noi am dat fermierilor acest document în care i se aduce la cunoștință că are termen 15 zile să pregătească aceste documente”, a arătat Ovidiu Săvâșcă într-un interviu pentru Radio Mureș.

  Aceasta a amintit și care sunt documentele obligatorii cerute în urma controlului pe suprafață. ”Vorbim de planul de fertilizare, Registrul de evidență a fermei, Registrul de tratamente cu produse de protecție a plantelor, Caietul de Agromediu dacă au măsuri de agromediu. Deci nu este ceva ieșit din comun, nu sunt foarte greu de întocmit aceste documente”, a subliniat Ovidiu Săvâșcă.

  Toate controalele APIA, finalizate la 30 septembrie

  Directorul APIA Mureș a mai arătat că toate județele și-au asumat să finalizeze controalele până la sfârșitul lunii septembrie astfel încât plata avansului să înceapă în bune condiții.

  ”Ne-am asumat ca în perioada 1 iulie-30 septembrie toate controalele la nivel de țară să fie efectuate și finalizate ca începând cu data de 15 octombrie, așa cum se cunoaște din 2010 încoace de când Regulamentele Europene permit plata avansului, și pentru fermierii români să se înceapă plata avansului până la 30 noiembrie. Odată cu finalizarea plății avansului începând cu 1 decembrie avans nu se mai acordă dar se acordă plata finală”, a arătat șeful APIA Mureș.

  Reamintim că verificările  în teren se desfășoară pe toată perioada lunii septembrie și au termen final 1 octombrie, atât pentru controlul clasic cât și prin teledetecție. Astfel, eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 66.323 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, astfel:

  – pentru controlul pe teren prin metoda clasică –19.409 fermieri;
  – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 46.914 fermieri.

  Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 ha, respectiv:
  – pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 1.395.801,18 ha;
  – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 566.241,58 ha.

  Eșantionul de control aferent Campaniei 2019 este mai mic cu un număr de 6.880 de fermieri față de Campania 2018. APIA are termen până la 1 octombrie să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor.

  Potrivit unei declarații a directorului general al APIA, Adrian Pintea, minim 5% dintre fermierii care au cerut subvenții trebuie să fie verificați anual. La acest procent, în eșantionul de control se adaugă și ”ratele de eroare” din anul anterior. Reamintim că eșantionul de control pentru anul 2018 a inclus 73.203 de dosare selectate pentru verificare, cu un număr de 885.250 parcele, pentru o suprafață de 2.075.633 ha.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! Apelul făcut de Agrointeligența are ecou politic! MADR este solicitat să achite sprijinul de 7.000 euro/fermă și către legumicultori! Subvenția APIA pe pășune: Fermierii care au plățile asigurate și anul viitor!

  Ultimele știri

  Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările timp peste 24 de ore! CADASTRU GRATUIT 2020: Lista cu cele 261 de comune unde încep lucrările de cadastrare! Fermierul care a intrat în greva foamei și-a dus vacile în curtea primăriei!

  Căutare în articole