• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CULTURA DE ARDEI. Semințe AGROSEL – primii hibrizi românești pentru RANDAMENT RIDICAT DE PRODUCȚIE!

    agrointeligenta.ro -

    Dorind cu adevărat să vină în sprijinul cultivatorilor și consumatorilor din România cu creații adaptate atât condițiilor pedoclimatice locale dar adaptate și cerințelor consumatorului român, AGROSEL investește continuu în activitatea de ameliorare. Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă și de o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de generație nouă de la AGROSEL asigură cultivatorilor de legume stabilitatea producției, toleranță/rezistență la agenții patogeni și nu în ultimul rând garantează readucerea gustului adevărat, de legume românești.

    Suntem alături de fermieri, îi sprijinim constant prin consultanță tehnică, îi ajutăm în obținerea unor culturi reușite prin calitatea ridicată a semințelor de plante legumicole oferite. Prin munca noastră, dorim să oferim atât cultivatorilor cât și consumatorilor români ceea ce-și doresc de mult timp: relație de durată, calitate/randament, susținere și încredere reciprocă”, a declarat Szell Levente, Director General AGROSEL.

    Hibrizii de ardei deja consacrați și cunoscuți printre fermieri sunt ardeiul gogoșar TRAIAN F1, ardeiul lung NAPOCA F1 și POTAISA F1, ardeiul gras DACIANA F1 și ardeiul iute IANCU F1. Așadar cum cercetarea este un proces continuu portofoliul companiei s-a lărgit cu alți hibrizi de legume de generație nouă, timpurii, cu rezistențe și capacități uimitoare de regenerare, precum ardeiul gras AS7-299 F1 și AS5-332 F1, ardeiul gogoșar AS6-217 F1, ardeiul capia AS5-419 F1, precum ardeiul iute AS6-386 F1 care sunt o dovadă a importanței pe care o acordăm acestei activități. Noile realizări în domeniu confirmă acest lucru. ” – a declarat Széll Levente, directorul general al companiei.

    Majoritatea fermierilor si-au început activitatea pentru sezonul următor, mulți si-au procurat semințele care le-au oferit rezultate excepționale cu un an înainte. Foarte mulți au fost uimiți de productivitatea și adaptabilitatea hibridului de ardei gras DACIANA F1, care este unul dintre hibrizii vedetă din portofoliul AGROSEL.

    DACIANA F1 – hibridul vedetă din portofoliul companiei

    Este un hibrid de ardei gras de tip blocky cu creștere nedeterminată. Plantele sunt viguroase și au un sistem radicular foarte bine dezvoltat ce conferă plantei o rezistență sporită la factorii de stres. Se poate cultiva în spații protejate și în câmp deschis, pe unul sau două brațe. Fructele sunt mari, lucioase, cu o greutate de circa 140-180 g, de culoare verde gălbui, iar la maturitate fiziologică trecând în roșu intens. Majoritatea fructelor sunt uniforme ca mărime și formă, au 3-4 lobi și un aspect comercial deosebit. Pulpa fructului este groasă și foarte aromată. Hibridul are o capacitate ridicată de producție. Nu este pretențios la lipsa de calciu.

    TRAIAN F1 – timpurietate și performanță

    Este un hibrid de ardei gogoșar timpuriu, cu creștere nedeterminată și capacitate de producție ridicată. Se pretează pentru culturi în câmp dar și în solarii. Plantele au creștere viguroasă și o capacitate ridicată de fructificare. Fructele sunt mari de circa 150-190 g, uniforme și cu un conținut ridicat de substanță uscată. Pulpa este groasă de circa 6-7 mm de culoare verde închis cu coacere în roșu intens la maturitate fiziologică. Schema de plantare este de 35 cm între plante pe rând și 70 cm între rânduri. Desimea recomandată este 45-55.000 de plante/ ha. Rezistență: IR: TMV:0

    POTAISA F1 – calitate superioară și producții însemnate

    Hibrid de ardei tip ureche de elefant cu creștere nedeterminată, destinat culturii în solarii și câmp, în condiții intensive. Plantele au tulpini puternice și capacitate mare de producție. Fructele sunt uniforme ca formă și mărime, ușor aplatizate, cu o lungime de circa 16-18 cm. Greutatea medie a fructului este de circa 140-160 g, cu o coacere în roșu intens. Este o alegere excelentă pentru industria alimentară, precum și supermarketuri.

    Inovația și dezvoltarea continuă, unul din principiile firmei AGROSEL face posibilă aplicarea unei genetici performante, eficiente, în crearea hibrizilor de generație nouă. Rezultatele pe care le puteți obține pot garanta productivitatea și profitabilitatea mult dorită.

    Noutăți AGROSEL la ardei pentru anul 2019

    Ardei gras AS5-332 F1 – toleranță ridicată la putregaiul apical

    Hibrid de ardei gras timpuriu de tip blocky. Poate fi cultivat în spații protejate neîncălzite și în câmp deschis. Planta este compactă, generativă, având fructe uniforme, cu 3-4 lobi și cu un gust excelent. Fructele sunt mari, cu o greutate de circa 180 -200 g, cu pulpă groasă de circa 6-7mm și cu coacere din galben-verzui în roșu intens la maturitatea fiziologică. Fructele au un aspect comercial deosebit de plăcut. Hibridul are toleranță ridicată la putregaiul apical. Plantele sunt rezistente la Tobamovirus pathotype (HR:ToMV: 0-2).

    Ardei gogoșar AS6-217 F1 – toleranță ridicată la boli și dăunători

    Hibrid de ardei gogoșar semitimpuriu cu creștere nedeterminată și cu internoduri scurte. Se pretează pentru culturi în câmp deschis și în solarii. Plantele sunt viguroase, cu un foliaj bogat și o capacitate ridicată de fructificare. Fructele sunt mari de circa 180 -190 de grame, uniforme, cu diametrul de 6,5/10 cm. Grosimea pulpei este de circa 5-7 mm, iar coacerea este în roșu aprins la maturitate fiziologică. Prezintă toleranță sporită la temperaturile ridicate din timpul verii. Destinat atât pentru consum în stare proaspătă, precum și pentru procesare. Este rezistent la Tobamovirus pathotype (HR:ToMV: 0-2), Xanthomonas campestris pv vesicatoria (Xcv).

    Ardei lung AS5-419 F1 – legare continuă și producții însemnate

    Hibrid de ardei lung timpuriu, cu un mare potențial de producție, destinat cultivării în solarii și în câmp deschis. Plantele sunt viguroase, compacte, cu foliaj robust și cu internoduri scurte fapt ce conferă un bun echilibru plantei. Fructele sunt mari, uniforme, cu o lungime de 16-17 cm, iar greutatea medie este de 140 -160 de gr. Culoarea fructelor este verde deschis, cu coacere în roșu plăcut la maturitate fiziologică. Fructele se pot consuma atât în stadiul de verde deschis cât și de roșu, datorită gustului foarte bun. Se recomandă pentru consum în stare proaspătă. Prezintă toleranță ridicată la temperaturii ridicate și la Tobamovirus pathotype (HR:ToMV: 0-2).

    Principalele lucrări tehnologice la cultura de ardei în sere si solarii:

    1.Completarea golurilor constă prin înlocuirea plantelor moarte.
    2.Conducerea: aceasta lucrare presupune păstrarea unui număr variabil de brațe (2, 3 sau 4), în funcție de destinația producției.
    3.Fertilizarea fazială: conform unor scheme de fertilizare întocmite de specialiști.
    4. Defolierea: până la primul internod pentru o bună aerisire.
    5.Copilitului: constă în îndepărtarea lăstarilor de prisos.
    6.Cârnitul: îndepărtarea vârfului de creștere are ca scop obținerea unor fructe mai mari și mai timpurii
    7. Protecția fitosanitară: are ca scop menținerea plantelor într-o stare de sănătate bună.
    7.Polenizarea se efectuează cu bondari: Se recomandă, în special, în prima parte a ciclului, primăvara, când condițiile meteo sunt nefavorabile iar polenizarea și legarea sunt deficitare.
    8.Recoltarea: se face continuu, pe măsură ce fructele ajung la maturitatea de consum.

    Pentru a cumpăra accesați magazinul online:

    AGROSEL: http://www.shop.agrosel.ro/
    Găsiți mai multe despre AGROSEL accesând: http://www.agrosel.ro/ (website oficial)


    Te-ar mai putea interesa

    MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!