Ştiri agricoleViaţa la ţară

Incendiu puternic pe 100 de hectare de teren agricol

VEZI GALERIA | 3 POZE

Un incendiu puternic a izbucnit ieri, sâmbătă – 16 februarie, în județul Prahova. Zeci de pompieri și cetățeni au intervenit într-un efort comun de stingere a flăcărilor care au cuprins circa 100 de hectare cu vegetație. Într-un final, focul a fost stins în cursul nopții.

Pompierii şi cetăţenii din comuna Fântânele au intervenit, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae.

Potrivit sursei citate, la faţa locului interveneau la acel moment 11 pompieri şi 10 cetăţeni, incendiul fiind localizat, fără pericol de propagare a focului.

Se pare că incendiul, ca multe alte vâlvătăi ce au cuprins terenurile din alte sate prahovene, în ultimile zile, a izbucnit de la arderea vegetaţiei uscate de către săteni inconştienţi care pun foc pajiştilor şi le lasă nesupravegheate. La Fântânele, amploarea incendiului a fost nemaiîntâlnită: au ars în incendiu circa 100 de hectare cu vegetaţie, focul întinzându-se periculos de mult. Oamenii au ieşit până la urmă învingători în lupta cu flăcările, însă mulţi au rămas cu terenurile pârjolite.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!