• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum îți faci plantație de goji. Cea mai mare pepinieră se află la Brașov

    agrointeligenta.ro -

    Pepinieră Goji Bio Brașov și-a început activitatea în 2012 din dorința de a produce și aclimatiza în România o plantă exotică, Goji. Inițial în acesta pepinieră au fost produse plantele necesare pentru a înființa prima plantație certificată Bio în 2014, ce se întinde pe 2 ha în județul Brașov. Pe măsură ce rezultatele au început să apară, materialul săditor de Goji, comercializat din pepinieră, a fost însoțit de sfaturi și recomandări referitoare la creșterea și administrarea unei culturi de Goji.

    “Urmărind rezultatele apărute în plantația proprie, împreună cu specialiștii horticultori ai firmei Klastorf- Arad, am realizat Tehnologia de cultivare a arbustului de Goji, care conține recomandări de fertilizare și tratamente, necesare pentru a avea o cultură de Goji productivă și sănătoasă”, menționează administratorul Goji Bio Brașov.

    Pepinieră Goji Bio Brașov, devenită certificată Bio în 2017, este principala sursă de informare pentru cei ce vor să investească în cultură de Goji. În tot acest timp aici au fost produse peste 120.000 plante Goji, de cea mai bună calitate, garanție fiind cele câteva sute de culturi înființate de aceștia.

    Calitatea plantelor de Goji din pepinieră acestora sunt cunoscute și utilizate în culturi din Franța, Spania, Italia și Republica Moldova.

    ”În toți acești ani, am furnizat material săditor de Goji certificat pentru majoritatea culturilor înregistrate din România, precum și pentru culturi extinse din Republica Moldova, Franța, Spania și Italia. Ne referim la culturi întregistrate deoarece există și plantații care, fără o documentație emisă de o pepinieră autorizată, nu își pot înscrie cultură la Direcția Agricolă”, explică Adrian Nicolae, proprietarul Goji Bio Brașov.

    Cu rezultate excepționale la noi în țară, putem spune că Goji Bio Brașov, oferă întreg pachetul de servicii necesare pentru ca investiția într-o cultură de Goji să devină profitabilă. Începând cu un material săditor certificat de Goji, consultanță gratuită, o tehnologie de cultură confirmată și încheind cu deschiderea unui centru național de colectare a fructelor de Goji.

    “Ca o confirmare a activității noastre susținute în domeniul arbustului de Goji, în acest an iese din testare ISTIS un soi românesc de Goji aclimatizat și selecționat, la care specialiștii noștri lucrează de 5 ani. Odată cu certificatul de soi vom iniția o colaborare pentru producerea plantelor de Goji în vitro”, declară tânărul investitor.

    “Încă de la început, politică noastră a fost de a ajunge în scurt timp la tot mai mulți cultivatori să cunoască și să își dorească să investească într-o cultură de Goji. Doar cu o productivitate ridicată și o calitate bună a fructului de Goji, putem atrage atenția colaboratorilor din Europa, astfel încât România să poată deveni cel mai mare producător de Goji din regiune. Pentru acest lucru avem nevoie de calitate, de o standardizare a tehnologiei utilizate, certificări ale tuturor culturilor existente și o bună înțelegere între toți cultivatorii”, completează Adrian Nicolae.

    Cultură de Goji este considerată o alternativă forțe bună la culturile convenționale datorită valorii adăugate mai ridicate față de alte investiții în agricultură. Productivitatea crescută și ușurință cu care se administrează Goji, îl face din ce în ce mai căutat de cei ce doresc să investească în agricultură.

    Odată cu eligibilitatea acestei culturi la finanțare cu fonduri europene, tot mai mulți antreprenori se îndreaptă spre consultanți cu proiecte ce conțîn cel puțîn o componentă de Goji.

    “Sigur există persoane care afirmă că Goji, există de mult în flora spontană din România. Chiar dacă nu este un subiect bine studiat, noi considerăm că dacă există în flora spontană, este foarte bine, pentru că poate confirmă faptul că este adaptată climatului nostru. Dar pentru o investiție majoră, pentru o suprafață mare, ne adresăm pepinierelor autorizate pentru un arbuști atent selecționat, certificat și productiv. Noi nu putem spune că am văzut multe culturi de fructe de pădure, mur, zmeur sau chiar cătină cu material săditor provenit din flora spontană.“, declară administratorul Goji Bio Brașov.

    Cultură de Goji a prins avant în ultimii ani, iar informația referitoare la întreținerea unei culturi poate fi împărtășită doar din locurile în care acestea au dat rezultate bune. O bună colaborare între cultivatori poate pune România pe harta producătorilor importanți de Goji.

    Goji Bio Brașov vă stă la dispoziție cu orice informație considerați necesară pentru înființarea, înregistrarea sau întreținerea unei culturi de Goji.

    www.GojiBioBrasov.ro

    https://www.facebook.com/plantatiegojibio/

    office@gojibiobrasov.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații