Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

DECIZIE: SUSPENDAREA ADEVERINȚELOR pentru SUBVENȚII!

Decizie pentru suspendarea eliberării adeverințelor de la primărie pentru fermierii care cer subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim a participat recent la o ședință de lucru cu deținătorii de terenuri din comuna Vâlcelele, pentru a clarifica situația tuturor suprafețelor arabile exploatate de proprietari sau arendași pe raza localității.

În urma acestei întâlniri s-a luat decizia ca primăria comunei Vâlcelele să nu mai elibereze adeverințele necesare obținerii de subvenții din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Asta până când autoritățile locale și reprezentanții Prefecturii Buzău nu vor verifica documentele în original ale solicitanților.

Măsura a fost luată, după ce în urma unor verificări efectuate de către prefectul Carmen Ichim, s-a constatat că suprafața totală comunicată la APIA Buzău este mai mare decât terenul arabil existent pe raza comunei amintite. Mai mult decât atât, această situație face obiectul unei sesizări ce a fost adresată de Prefectură organelor de urmărire penală.

Atenție! Decizia de la Buzău nu afectează în niciun fel eliberarea adeverințelor din restul localităților, exceptând Vâlcelele. Ca și anul trecut, la depunerea cererii unice la APIA, fermierii trebuie să însoțească solicitarea și de adeverința-tip eliberată de către primărie cu evidența suprafețelor agricole conform Registului Agricol.

Campania de depunere a cererii unice la APIA demarează pe 1 martie și se va încheia pe 15 mai.

Sursa: buzaumedia.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!