• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamente după tăieri. Cu ce produse stropim livada după curățarea pomilor

    agrointeligenta.ro -

    Tratamente recomandate după tăierile la pomi în în perioada de repaus vegetativ. Autoritățile recomandă stropirea livezii cu produse omologate, care asigură combaterea bolilor și a dăunătorilor.

    Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, informează deținătorii de plantații pomicole despre oportunitatea efectuării tratamentelor fitosanitare în perioada de repaus vegetativ, pentru diminuarea rezervei biologice a bolilor și dăunătorilor specifici pomilor și arbuștilor fructiferi.

    Pentru a veni în sprijinul deținătorilor de plantații pomicole se fac recomandări privind perioada de aplicare prezentând și rețete cu produse de protecția plantelor ce pot fi utilizate.

    Tratamentele fitosanitare din perioada repausului vegetativ se execută numai după efectuarea lucrărilor de igienă a culturilor (ex: tăierea și arderea lăstarilor atacați de făinare, foc bacterian, proliferări a lăstarilor lacomi și ai drajonilor, precum și a ramurilor uscate sau cu ponte/larve ale dăunătorilor specifici) prin îmbăierea completă a coroanei şi a trunchiului pomilor.

    Tratamentele fitosanitare se vor aplica în zilele însorite, la temperaturi mai mari de 5 grade Celsius, fără vânt, chiciură sau polei.

    Se va interveni cu unul dintre următoarele produse/amestecuri:

    – JUVINAL 10 EC – 0,1%;
    – MOSPILAN 20 SG – 0,450 kg/ha + TOIL – 0,5% (adjuvant pe bază de ulei vegetal);
    – CALYPSO 480 SC – 0.3l/ha (0.02%) + MIDOS 1.5% (sau 15 l/ha în 1000 l apă, adjuvant pe bază de ulei) ;
    – OVIPRON TOP 2500ml/100 l apa sau 1500ml/100 l apă în amestec cu insecticid.


    Te-ar mai putea interesa

    Președintele Transavia, Ioan Popa: ”Nu există zi de la Dumnezeu să nu avem o instituție a statului în control” Apicultor cu 20 de ani experiență: Pierderile la albine nu sunt cauzate de culturi. Am avut mereu înțelegere de la fermieri Marcel Olteanu: ”Este o presiune pe carnea de Angus datorită Green Deal. Vor veni ani cu prețuri mai bune”

    Ultimele știri

    Slovacii de la Pneusej au început să producă o poartă pentru dezinfecția la intrarea în ferme Ministrul Mediului: Valul polar a compromis o parte din livezile din România – mai puține cireșe, vișine, piersici Subvenție majorată astăzi de Guvern de la 456 euro/ha la 640 euro/ha