• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ”Bătaie” pe mieii românești! Arabii oferă oierilor contractele cu banii jos

  agrointeligenta.ro -

  Momente interesante în agricultură, în sectorul de creștere a ovinelor. Deschiderea piețelor de export pentru carnea românească de miel a crescut prețul pe kilogramul de carne și i-a determinat pe exportatori să ofere condiții mai bune de plată cum ar fi banii pe loc pentru marfa achizionată. Chiar dacă putem spune că ciobanii se află în ”extrasezon” la producția de miei, fătările aflându-se încă în plină desfășurare, există mari speranțe că prețul se va și tripla în perioada Sărbătorilor Pascale.

  ”Avem în prezent piețe deschise către exportul în Iran, Iordania, Israelul era deschis înainte. Mai avem Qatar-ul. Au început să apară din nou posibili achizitori de oi, miei. Deja prețul la miei a crescut de la 4-5 lei la 9 lei sau 9,50 lei. Este și perioada din an când nu prea sunt miei într-adevăr. Noi nu vrem să ne oprim aici și încercăm să deschidem și alte piețe tot din zona arabă și să facem o concurență acolo între țări. Dacă s-au îmbarcat 50.000 de miei acum pentru Iran este un lucru îmbucurător adică avem speranțe că lucrurile se vor așeza. Deja contactele dintre Iran vin foarte intens și tot mai mulți oameni de afaceri vor să încheie contracte cu banul jos, ceva diferite de ce a fosta cum când primeam banii la 30 de zile sau alt interval”, ne-a declarat Ionică Nechifor, crescător de oi Karakul și secretar general al Federației Romovis.

  În șase luni vor fi exportate circa 800.000 ovine

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat pe 17 februarie că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran. Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România (ANSVSA) și Organizația Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie și ovine în viu către Iran.

  În acest context, în data de 4 februarie 2019 a intrat în Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din România, acesta fiind doar începutul unui contract cu un potențial mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comercială din Bacău, va continua colaborarea cu agenții economici din Iran, purtându-se discuții despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriană, în perioada următoare fiind estimat a se exporta o cantitate de cca. 1000 tone lunar.

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale salută această reușită, în contextul unei cereri foarte mari existente la nivelul Iranului, de carne de ovine și ovine în viu și în continuă creștere, într-un domeniu în care țara noastră dispune de ample posibilități.

  Discuțiile între oamenii de afaceri români și companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se află într-un stadiu foarte avansat, iar în termen de șase luni, agenții economici din Romania vor trimite la export în Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise în țara de destinație de o societate comercială din București, iar restul de către o companie din județul Timiș.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările 39 de ore, pagubele – 700.000 de lei! Numărul focarelor de pestă porcină africană s-a dublat în Arad în ultimele 4 zile!

  Ultimele știri

  Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns! Ioan Fetea, ACA: Vom solicita prelungirea termenului la depunerea cererilor pentru ajutorul de minimis din apicultură!

  Căutare în articole