• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MESAJUL ȘEFULUI APIA pentru TOȚI FERMIERII CARE CER SUBVENȚII

    agrointeligenta.ro -

    Mesajul directorului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru toți fermierii care solicită subvenții agricole. S-a dat startul primirii cererii unice pentru Campania APIA 2019. Funcționarii agenției de plăți din toată țara au început în forță de la primele ore ale dimineții să primească fermierii programați pentru această zi la depunerea cererii pentru subvențiile ce vor fi plătite în acest an. Și directorul instituției de plăți s-a asigurat din zorii zilei că totul a intrat în linie dreaptă pentru înregistrarea primelor cereri unice din acest an!

    Adrian Pintea, directorul Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a transmis prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO un mesaj pentru fermierii care vor cere subvenții în Campania 2019.

    ”Așteptăm fermierii la centrele locale și centrele județene ale APIA pentru a-și depune cererile unice de plată aferente anului 2019 în baza invitației și programării pe care le-au primit. Îi rog pe fermieri ca și anul trecut să respecte data și ora la care sunt programați pentru a asigura un flux cât mai ușor al depunerii cererii astfel încât să evităm aglomerația. Așadar am dat startul în forță Campaniei de preluare a cererii unice în 2019 iar în prezent tot ce ține de primirea cererii unice este funcțional”, a declarat șeful APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Directorul agenției de plăți ne-a dezvăluit că a transmis un mesaj ferm și colegilor săi din teritoriu în care îi îndeamnă la maximă atenție la documentele prezentate de fermieri, mult calm, înțelegere și fermitate.

    ”Stimați colegi! Astăzi, 1 martie 2019, dăm startul campaniei de primire cereri 2019. Vă doresc mult succes, să avem o campanie ușoară și rezultate pe măsura muncii. Vă rog să acordași maximă atenție la documentele prezentate de către fermieri, mult calm, înțelegere și fermitate”, a fost mesajul șefului APIA.

    Având în vedere că startul pentru Campania 2019 coincide cu prima zi de primăvară, Adrian Pintea nu a uitat nici de colegele din toată țara, doamne și domnișoare, cărora le-a transmis un gând bun.

    Cererea unică se depune până cel târziu pe 15 mai

    Fermierii pot depune până la data de 15 mai 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

    Cererile se vor depune la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

    În Campania 2019, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

    Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte