• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cultivarea roșiilor românești. Recomandările AGROSEL pentru o cultură de succes + VIDEO

  agrointeligenta.ro -

  Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă și cu o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de generație nouă de la AGROSEL asigură cultivatorilor de legume stabilitatea producției, toleranță/rezistență la agenții patogeni și nu în ultimul rând garantează gustul adevărat, de legume românești.

  Hibrizii de tomate cu performanță ridicată

  AS5-307 F1. Hibrid de tomate timpuriu, productiv, cu creștere nedeterminată. Este destinat cultivării în spații protejate încălzite sau în sere și solarii reci, atât pentru ciclu scurt cât și pentru ciclu prelungit. Plantele beneficiează de port ușor deschis, bine aerisit și cu un sistem radicular foarte bine dezvoltat. Foliajul plantelor este bine echilibrat, bogat, ceea ce conferă o legară continuă și uniformă a fructelor. Greutatea fructelor este de 180 – 200 g, fermitate ridicată și o culoare deosebită la maturitatea fiziologică. Fructele sale se pot consuma în stare proaspătă, dar poate fi folosit și pentru industrializare.

  Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza-ofilirea vasculară, V (Verticilioza-uscarea vasculară)

  AS5-311 F1. Hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este recomandat atât pentru cultivare în spatii protejate cât și pentru câmp deschis, fiind ideal pentru micii cultivatori care solicită ajutorul de minimis (hibrid rapid pentru ciclu scurt → îndeplinirea condiției de coacere/livrare a tomatelor în termenele stabilite și hibrid productiv → îndeplinirea condiției de producție minimă livrată). Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate, cu o mărime medie de 200-250 g, gust bun, iar culoarea este roșu intens la maturitate fiziologică. Acest hibrid nu necesită, stimulatori de înflorire și de coacere. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă cât și pentru industrializare.

  Rezistențe: HR: Fol: 0-2 (Fuzarioza-ofilirea vasculară), V (Verticilioza-uscarea vasculară, Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).

  Hibrizi de generație nouă

  AS7-212 F1. Hibrid de tomate timpuriu de generație nouă, cu creștere semideterminată, destinată pentru culturile timpurii în sere și solarii. Plantele sunt viguroase cu internoduri scurte, beneficiind de un port deschis care nu necesită foarte multe lucrări tehnologice pe parcursul perioadei de vegetație. Fructele sunt ușor aplatizate, uniforme, cu fermitate și rezistență la transport având o greutate de 220-280 g. Productivitatea, culoarea și gustul îl face deosebit. Se poate consuma în stare proaspătă, dar poate fi folosit și pentru industrializare. Brix 6,3 (conținut de zahăr)

  Rezistențe: HR: ToMV: 0-2 (Virusul mozaic al tutunului), Fol: 0-1 (Fuzarioza-ofilirea vasculară, V (Verticilioza-uscarea vasculară), Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).

  *HR= Rezistență ridicată
  *ToMV= Tobamovirus pathotype
  *Fol= Fusarium oxysporum
  *V=Verticillium dahliae
  *Mi=Meloidogyne incognito

  Principalele lucrări tehnologice în cultura de tomate:
  1. Palisarea – care se poate realiza ușor cu ață si clipsuri, sau pe araci.
  2. Defolierea – eliminarea tuturor frunzelor bazale (ofilite, uscate, îmbătrânite). Se urmărește ca prin defoliere să avem în permanență o frunză sub ultima inflorescență.
  3. Polenizarea – se face foarte ușor, printr-o singură mișcare a plantei, dimineața.
  4. Copilirea – este recomandat să se facă înainte ca lăstarul să atingă lungimea de 6-7 cm, astfel cicatrizarea rănilor se face foarte ușor.
  5. Cârnitul – constă în ruperea vârfului de creștere.
  6. Recoltarea – se face la momente diferite, în funcție de destinația producției.

  Cum poți controla Tuta absoluta chiar dacă nu ești un expert?

  Tuta absoluta este cunoscută ca Molia miniera a tomatelor, face parte din familia Gelechiidae, ordinul Lepidoptera (fluturi), fiind o molie nocturnă. Dacă nu este monitorizat din timp tratamentele chimice nu au un efect satisfăcător asupra acestui dăunător.

  Control și monitorizare

   rotația culturilor
   înlăturarea completă a buruienilor din vecinătate
   utilizarea prafului de sulf care acționează ca un agent eficace de repulsie
   folosirea capcanelor cu feromoni
   dezinfecția solului

  Controlul Tutei absoluta folosind inamicii naturali-biologici

   utilizarea prădătorilor Macrolophus pygmaeus
   folosirea insecticidelor care stau la baza Bacillus thuringiensis
   utilizarea unei combinații de ulei de neem (care v-a ucide prin sufocare-Azadirachtin)
   utilizarea plantelor gazdă, precum Achillea millefolium, Calendula officinalis, Tagetes patula, Sinapis alba, Fagopyrum esculentum și Ononis natrix.

  https://shop.agrosel.ro/
  https://www.facebook.com/Agrosel.srl/


  Te-ar mai putea interesa

  Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

  Ultimele știri

  Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp