Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚIA APIA: ANUNȚ pentru FERMIERII MARI ȘI CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Informații noi din partea oficialilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA. Într-un interviu acordat emisiunii ”Satul Hunedorean”, ec. Veronica Topor – director executiv adjunct APIA Hunedoara, a anunțat că după data de 25 martie vor putea depune cererile la APIA și fermierii care lucrează peste 10 hectare de teren agricol.

Referitor la debutul campaniei de depunere a cererii, Veronica Topor a arătat că există un număr de fermieri care nu au respectat programarea pe care au avut-o pentru a veni la APIA. Totuși, directoarea adjunctă de la APIA Hunedoara s-a arătat optimistă că programările vor fi recuperate și se va intra într-un ritm normal. ”E un început bun. Sperăm să recuperăm fermierii care nu s-au prezentat până la această dată. Îi rugăm din suflet să respecte data și ora la care au fost programați pentru a evita aglomerația și pentru a depune o cerere în timpul real și corect împreună ci funcționarii”, a declarat Veronica Topor pentru ”Satul Hunedoarean”.

Șefa din cadrul APIA Hunedoara a arătat și cum vor decurge programările în perioada următoare: ”Conform comunicatelor, ca și anul trecut, primim până în data de 25 martie fermierii până în 10 hectare. După data de 25 martie primim fermierii peste 10 hectare și sperăm că de la 1 aprilie să primim și fermierii cu sectorul zootehnic”.

Vă reamintim că depunerea cererilor unice a debutat pe 1 martie și se va putea face, fără sancțiuni pentru întârziere, până pe 15 mai inclusiv. În paralel, funcționarii APIA lucrează la finalizarea plăților pentru Campania APIA 2018 unde mai sunt de virat fermierilor Ajutoarele Naționale Tranzitorii și Sprijinul Cuplat Vegetal. Au mai rămas la plată și beneficiarii cu situații speciale, precum cei care au avut controale sau transferuri de exploatații și la care verificările nu sunt încă încheiate.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!