• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Secretar de stat în MADR – declarații despre actualizarea subvențiilor APIA

    Ramona Dascălu -

    Declarații despre actualizarea subvențiilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai exact despre evoluția acestor sume începând cu anul de cerere 2021. Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a declarat, vineri – 15 martie, că România a decis să nu susţină plafonarea subvențiilor, ci partea de reaşezare a plăţilor directe la nivel european.

    „România a decis să nu susţină plafonarea, ci partea de reaşezare a plăţilor directe la nivel european, măsurile de cercetare, instalarea tinerilor în mediul rural şi obiectivul ambiţios ca, în anul 2021, să ajungem la 500.000 de hectare cultivate bio”, a precizat Daniel Botănoiu în timpul simpozionului „Agricultura ecologică – pilon de susţinere al turismului responsabil în Delta Dunării”, potrivit Agerpres.

    Reprezentantul MADR a mai spus că, în prezent, judeţul Tulcea deţine 73.000 de hectare cultivate ecologic şi a subliniat importanţa pieţei de desfacere, a parteneriatelor în afaceri şi a finanţărilor în domeniu.

    Potrivit reprezentanţilor firmelor private, Delta Dunării şi-ar putea dubla suprafaţa cultivată ecologic în ultimii ani, în prezent agricultura bio ocupând circa 18.000 de hectare în rezervaţie.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Ce putem planta lângă sau sub un nuc Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial