RECOMANDĂRIŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

VREMEA FERMIERILOR: Calendarul lucrărilor agricole la finalul lunii martie. Recomandările AGRO-EST!

Pe lângă comenzile de semințe, produse de protecție a plantelor, mașini și utilaje, fermierii mai au și o altă grijă importantă: starea vremii. Agricultura este cel mai important domeniu în care prognoza meteo este vitală. De condițiile climatice depinde programarea lucrărilor din câmp, care au o influență esențială asupra recoltei de la final de an agricol. Primăvara este sezonul în care o mică întârziere în lucrări poate duce la dezastru.

Agro-Est Muntenia ajută fermierii din România cu un calendar optimizat de lucrări agricole, în funcție de prognoza meteo din perioada următoare. În toate zonele din Sudul și Sud-Est României, se anunță o creștere a temperaturilor până la 15-16 grade, astfel încât specialiștii Agro-Est recomandă pregătirea patului germinativ la floarea-soarelui, pentru că semănatul se poate face când afară sunt 5-6 grade noaptea și 14-15 ziua.

La culturile de păioase, Agro-Est Muntenia insistă să se facă de urgență tratamentul cu insecticide, pentru a preveni atacurile dăunătorilor.

În plus, datorită regimului termic care se anunță, este recomandată erbicidarea terenurilor semănate cu grâu și rapiță, pentru a stopa creșterea buruienilor. Atenție însă la alegerea erbicidelor, pentru că unele nu acționează la temperaturi de sub 5 grade.

Fereastra de 8-10 zile fără ploi va permite și fertilizarea foliară, aplicând produsele Agro-Est Muntenia.

Pentru fermieri urmează o perioadă aglomerată. Agro-Est Muntenia le recomandă să-și organizeze cât mai bine lucrările în funcție de starea vremii, pentru a se încadra în epoca optimă la floarea-soarelui și la erbicidarea culturilor de păioase.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!