Ştiri agricole

Laurențiu Baciu, REȚINUT în cazul delapidării fondurilor LAPAR

Laurențiu Baciu – reținut! Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a fost reținut astăzi, marți – 9 aprilie, în cazul anchetei privind delapidarea banilor din conturile organizației. Conform realitatea.net, șeful LAPAR a primit mandat de arestare pentru 24 de ore.

Citiți și: MASCAȚII AU DESCINS LA LAPAR! SE FAC PERCHEZIȚII pentru DELAPIDARE!

UPDATE 13.15: La acest moment, avem informații că Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, este audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătria Sectorului 1. După audiere, șeful LAPAR va fi prezentat în fața judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 pentru mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Baciu a fost reținut, urmând să fie prezentat procurorilor pentru confirmarea măsurii. Baciu este acuzat că în perioada 2012-2018 a folosit în interes personal peste 1 milion de lei (200.000 de euro) din banii organizației. Conform acuzațiilor, Baciu a făcut diverse achiziții și a călătorit în interes personal, procurorii având dovezi că a cumpărat, din cotizațiile membrilor LAPAR, ceasuri, haine și alte bunuri scumpe.

Vă reamintim că pe 28 martie, politiștii au facut mai multe perchezitii, președintele LAPAR fiind acuzat ca ar fi delapidat LAPAR cu un milion de lei. Banii ar fi fost folosiți de către acesta în interes personal. Conform informațiilor apărute în presă, surse judiciare spun că Baciu ar fi cheltuit banii pe ceasuri, haine scumpe și călătorii cu iubita.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat în premieră informația despre dispariția banilor din conturile LAPAR, la acel moment fiind vehiculată suma de 150.000 de euro.

Astfel, pe 18 martie, a avut loc un Comitet Director LAPAR în care președintele Laurențiu Baciu a recunoscut situația prezentată de noi, dând toată vina pe directorul executiv Eugenia Dragnea. Aceasta nu a fost prezentă la ședință și prin urmare nu a putut să se apere sau să își prezinte propria versiune. Sursele noastre spun că Eugenia Dragnea susține că întreaga gestiune a banilor fermierilor a fost supervizată de Laurențiu Baciu și că fuga de răspunere a acestuia este jenantă. Comitetul Director a decis efectuarea unui audit al întregii activități LAPAR din ultimii ani, însă până să se lămurească situația în cadrul LAPAR, procurorii au intrat pe fir.

Sunt suspiciuni inclusiv cu privire la fondurile pentru cotizația ELO pe care LAPAR le-a primit din partea Ministerului Agriculturii. Astfel, conform informațiilor noastre, de la Ministerul Agriculturii s-au cerut deja documentele prin care banii au fost alocați LAPAR, singura organizație căreia i-a fost aprobată finanțarea pentru reprezentarea fermierilor la Bruxelles.

Știre în curs de actualizare!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Nu sunt pro penali, dar totusi ar trebui sa ne gandim la ce forta ar fi agricultura daca ar fi organizata, aveam si un partid agrar prin 90 care a disparut, oare nu e cineva interesat de situatie?

 2. Genul asta de oameni ne-au reprezentat pe noi la Bruxelles si au luat cele mai proaste decizii pt Romania privind viitorul PAC. Du-te Baciule la puscarie si sa mai iesi cand te vor scoate fermierii mici si mijlocii cei pe care i-ai distrus prin deciziile de neplafonare a subventiilor. Puscarie grea!

 3. Cred ca este o campanie vădit împotriva LAPAR! Organele de cercetare si justitia vor stabili adevărul. Pana atunci e bine ca noi sa fim solidari si să nu încurajăm astfel de atitudini. In ciuda acestei campanii, LAPAR va dovedi ca este responsabilă fata de interesele agricultorilor și că nu se demobilizeaza, așa cum si-ar dori unii!

  1. “Fără penali” e doar o campanie până la penalul nostru, domnule Cucu? Domnul Cioloș, șeful dvs de partid, știe că apărați penalii? Să fiți solidari cu unul care e acuzat că v-a delapidat banii? Parcă sunteți de la PSD… Să nu încurajați aceste atitudini antisociale de a fura din banii membrilor, corect! Jos ipocrizia, domnule Cucu!

 4. Uite mama vin mascatii
  Ca sa-mi aresteze fratii
  Eu nu fug de stiu ca mor
  De frica mascatilor

  Dupa o saptamana, doua
  La mine i-am invitat
  Si le-am demonstrat cu acte
  Ca sunt om nevinovat

  Tot ce am agonisit
  E din munca adevarata
  Cat traiesc nu mi-este frica
  Nici de mascati nici de garda

  Uite mama vin mascatii
  Ca sa-mi aresteze fratii
  Eu nu fug de stiu ca mor
  De frica mascatilor

Scrie un comentariu