• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • JOHN ENOIU, NATUREVO: Avem soluțiile prin care consumul de apă se reduce cu 30-40%, pierderile de apă cu 20-30%!

    Ramona Dascălu -

    Program complet prin care culturile agricole pot crește eficiența utilizării apei crește cu 30-40%! Compania NATUREVO, unul dintre cei mai importanți furnizori de inputuri din agricultura românească, a prezentat astăzi, marți – 9 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată la București, la hotelul Athenee Palace Hilton, o serie de soluții pentru adaptarea tehnologiilor în condițiile schimbărilor climatice actuale. De precizat că NATUREVO a dezvoltat chiar un concept dedicat – EVO CLIMA, care propune soluții pentru problemele apărute din cauza schimbărilor climatice.

    Astfel, compania fondată de Ioan (John) Enoiu vine în sprijinul fermierilor români care, încă din toamna anului trecut, se confruntă cu două fenomene extreme care afectează starea culturilor agricole. Este vorba despre secetă – perioade îndelungate fără precipitații, dar și despre cantități mari de apă căzute într-un interval foarte scurt de timp și care sunt dificil de valorificat în agricultură.

    John Enoiu explică faptul că prin tehnologiile NATUREVO se reduce consumul de apă cu 30-40% și pierderea de apă cu 20-30%: „Este o mare problemă că nu plouă. În primăvară, am refăcut culturile care abia porniseră în vegetație, iar acum, săracele culturi suferă din cauza secetei, și-au stopat creșterea. Așteptăm ploaie sau irigații, am fost în zonele unde se poate iriga și am văzut că toți irigau și culturile arătau foarte bine. Cei care au irigații ar fi bine să le dea drumul, să facă toate tratamentele necesare și după aceea să dea drumul și la irigații, măcar o irigație mai subțire, 20-30 de litri pe metru pătrat. Deocamdată, noi prin tehnologiile noastre reducem consumul de apă cu 30-40%, mai reducem pierderea de apă cu 20-30%, dar mai mult nu avem ce face„, a declarat Ioan Enoiu,  administrator unic  NATUREVO.

    John Enoiu, administrator unic  și director de strategii integrate NATUREVO, a dezvăluit astăzi cum funcționează unul dintre produsele noi cu care fermierii pot combate efectele secetei. Este vorba despre TRANSFORMER, un produs care se pliază foarte bine nevoilor actuale ale fermierilor din toată țara, care se confruntă cu seceta.

    TRANSFORMER este un condiționator de sol, de calitate deosebită și care va schimba puțin ideea de cum să se lucreze și să se folosească apa din sol. Utilizând acest produs practic se dublează capacitatea de reținere a apei din sol, se reduce probabilitatea apariției băltirilor în soluri, se îmbunătățește extrem regimul aerohidric în sol. Prin mărirea porozității solului se previne și pierderea apei prin scurgere pe adâncime și prin scurgere la suprafață. Deci, se previne într-o oarecare măsură și eroziunea solului. Mai mult decât atât, elementele nutritive care sunt în sol devin mai ușor accesibile pentru plante și pentru faptul că activitatea microorganismelor din sol este îmbunătățită major. După cum vedeți, sunt multiple avantaje pentru cultură și pentru sol„, a declarat John Enoiu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Un produs de excepție care acționează pentru îmbunătățirea condițiilor de sol, TRANSFORMER asigură distribuirea uniform în sol a produselor de protecția plantelor și a nutrienților, intensifică creșterea aparatului radicular, optimizează pătrunderea nutrienților și transportul apei și nu în ultimul rând stimulează activitatea microbiană. Administratorul unic și directorul de strategii integrate NATUREVO atrage însă atenția asupra modului în care trebuie administrat acest produs: „TRANSFORMER este un produs excepțional, dar trebuie administrat fie înainte de ploaie sau înainte de irigat sau cu apă de irigat, deci sunt trei alternative, dar dacă este vorba de cei care nu au irigații, că sunt foarte mulți care nu au irigații, mai au o alternativă și anume să aplice pe terenul umed și apoi să îl înglobeze în sol pe o adâncime redusă. Substanțele active din produs au un înalt potențial de evaporare și dacă le-ai dat pe suprafața solului și ai și căldură și nu ai umiditate atunci ele se evaporă în loc să intre în combinație și să lucreze, se evaporă și ai pierdut banii„.

    Administratorul unicNATUREVO John Enoiu a vorbit și despre alte soluții pe care fermierii le au la dispoziție pentru a valorifica la maximum cantitățile de apă din acest an. În această categorie se include și produsul WETCIT, un adjuvant complex cu rol de agent de umectare, dispersie și penetrare, destinat și agriculturii ecologice. Produsul ajută la pătrunderea soluției de pulverizat în zone greu accesibile. Distribuția îmbunătățită a soluției în vegetația densă va asigura o umectare mai bună a ramurilor unde se ascund deseori populațiile de păduchi verzi precum și a zonelor unde este dificil de ajuns la păduchele lânos. De asemenea, utilizarea WETCIT în amestecuri de pulverizare optimizează eficacitatea erbicidelor de contact (ex. paraquat) și a erbicidelor sistemice (ex. MCPA și glifosat) care sunt absorbite prin frunziș.

    WETCIT are o caracteristică unică asociată cu modul său de acțiune, care îl diferențiază de alți adjuvanți, și anume capacitatea de reumectare care prin umezeala din umiditatea atmosferică normală va permite substanțelor din zona tratată să se reumecteze și să se disperseze pentru a acoperi noua creștere. Acesta menține o tensiune scăzută a apei pe suprafețe hidrofobe, pentru o perioadă de 5 până la 10 zile după pulverizare. Acțiunea de combatere a pesticidelor este, de asemenea, optimizată cu WETCIT datorită îmbunătățirii contactului pesticidelor cu straturile protectoare ceruite și de chitină ale insectelor și cu structurile hidrofobe externe ale ciupercilor.

    Pentru a consulta ofertă completă de produse NATUREVO, accesați site-ul www.naturevo.ro. Produsele din portofoliul companiei sunt distribuite direct fermierilor, deci cu prețuri avantajoase, iar pentru comenzi, puteți suna la sediul central – 021 411.36.56, sau direct reprezentantul local NATUREVO (lista de contacte le găsiți pe https://naturevo.ro/contact/).


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Carrefour a anunțat câștigătorii Premiilor Internaționale pentru Tranziție Alimentară Ploi și vijelii în mai multe județe. Alerta meteo – în vigoare de astăzi