• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • GAZELLE – insecticidul sistemic cu acțiune rapidă, de șoc, de la NUFARM!

  agrointeligenta.ro -

  Produsul japonez GAZELLE, cu un conținut de 200g/kg acetamiprid este un insecticid cu acțiune rapidă, de șoc, dar și cu sistemicitate ridicată, pentru combaterea cu succes a unui număr mare de dăunători prezenți în culturile agricole.

  Imediat ce a fost ingerată, substanța activă afectează sistemul nervos al insectei căreia îi produce în prima fază convulsii, apoi paralizie și, în final, moartea la scurt timp dupa ingerare.

  Un mare avantaj al lui GAZELLE este acela că produsul nu este influențat de temperatura ridicată a mediului ambiant din momentul aplicării tratamentului, comparativ cu alte insecticide din grupa piretroizilor. Insecticid sistemic, GAZELLE are o lungă perioadă de acțiune, conferind protecție de lungă durată culturilor, dar și toxicitate redusă, atât pentru mediu cât și pentru om.

  NU este recomandată aplicarea insecticidului în perioada înfloririi culturilor melifere.

  În culturile de cereale, GAZELLE se poate aplica împotriva ploșniței cerealelor, Eurygaster spp. Combaterea se face atunci când sunt depistate larve sau adulți de Eurygaster spp. în cultură. Pragul economic de dăunare (PED) pentru generația hibernantă este de 7 adulți/m², pentru culturile cu densitate optimă, fertilizate corespunzator și cu fenologia plantei corespunzătoare lunii în care s-a efectuat sondajul. Pentru culturile fără densitate optimă, nefertilizate și cu fenologia plantei necorespunzătoare lunii în care s-a efectual sondajul, PED-ul este de 5 adulți/m².

  Pentru noua generație, PED-ul se stabilește în funcție de numărul de larve în stadiu I și II, astfel: 5 exemplare/m² pentru culturile cu densitate optimă, bine fertilizate și cu fenologia plantei corespunzătoare lunii în care s-a efectuat sondajul, și 3 exemplare/m² pentru culturile fără densitate optimă, necorespunzător fertilizate. La culturile destinate producerii de sămânță, PED-ul este de 1 exemplar/m².

  În culturile de porumb, GAZELLE se poate aplica pentru combaterea rățișoarei porumbului – Tanymecus dilaticollis.

  Pe lângă măsurile profilactice care cuprind rotația culturilor, distrugerea buruienilor, tratarea semințelor cu insecticid, se recomandă și aplicarea tratamentelor foliare de corecție.

  Chiar dacă tratamentul semințelor este un factor cheie în combaterea lui Tanymecus dilaticollis, la un atac puternic de peste 3 adulți/mp pe timp secetos sau 10 insecte/mp când timpul este rece și umed, se recomandă aplicarea de corecții în vegetație prin tratamente foliare cu GAZELLE.

  Pentru tratamentele de corecție, compania NUFARM recomandă aplicarea insecticidului GAZELLE, foliar, în doză de 0,1 kg/ha, în momentul detectării adulților de Tanymecus dilaticollis.

  Pentru culturile de rapiță, GAZELLE se poate aplica împotriva viespei rapiței – Athalia rosae sau a gândacului lucios – Melighetes aeneus.

  Momentul de aplicare este dictat de avertizări sau capturile din capcanele galbene.

  În absența lor, se poate lua ca bază pentru tratament și pragul de dăunare economic (PED), care este de 2 larve/plantă pentru Athalia, iar la Melighetes aeneus PED-ul este 1 adult/plantă în faza de dezvoltare a mugurelui floral și 2-3 adulți/plantă în fenofaza de separare a bobocilor florali.

  Datorită acțiunii sale, GAZELLE este produsul perfect nu numai pentru culturile de câmp dar și pentru cele legumicole, viticole sau pomicole, combătând un spectru larg de dăunători frecvent întâlniți în aceste culturi.

  Pentru mai multe informații vă invităm să consultați pagina www.nufarm.ro sau să luați legătura cu specialiștii NUFARM.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Gabriela Vila este noul director general ADAMA România și Republica Moldova Târgurile apicole de început de an – anulate! Ce spun organizatorii de evenimente din apicultură! Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false

  Ultimele știri

  Un tânăr fermier de 25 de ani – milionar după ce a câștigat la Loteria Națională! Ciobanul dat dispărut a fost găsit! A lăsat oile să moară și el a fugit în satul de domiciliu! Franța: Mirosul de bălegar și cântatul cocoșului, recunoscute ca parte din patrimoniul satelor!