• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricover SA: Venituri de 1,64 miliarde lei și profit net de 13,2 milioane lei pentru anul 2018

    agrointeligenta.ro -

    Agricover SA, subsidiară a Agricover Holding, raportează pentru anul 2018 venituri de 1,64 miliarde lei și un profit net de 13,2 milioane lei din activitățile de Agri-Business (distribuție inputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).

    Agricover SA este o entitate juridică nou creată în noiembrie 2017, în urma fuziunii prin absorbție a Agricover SRL și Cerealcom SA în fosta entitate Agricover SA.

    Informații financiare la 31 decembrie 2018*:
    • Cifra de afaceri: 1,64 miliarde Lei
    • EBITDA: 44,9 milioane Lei
    • Profit net: 13,2 milioane Lei

    *Conform situațiilor financiare ale Agricover SA la 31.12.2018 întocmite în conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiară (IFRS).

    Strategia Agricover în ceea ce privește operațiunile de Agri-Business a vizat creșterea cotei de piață și eficientizarea activităților din punct de vedere operațional-logistic. În 2018 compania a înregistrat o creștere cu 25% a numărului de clienți fermieri.

    Pentru a răspunde eficient cerințelor venite din partea clienților, compania a dezvoltat cea mai performantă rețea logistică din agribusiness-ul românesc. Astfel, în 2018 Agricover a finalizat implementarea unor proiecte logistice menite să reducă timpul de răspuns și să asigure livrarea promptă a produselor necesare fermierilor.

    Compania a inaugurat un depozit central de ultimă generație cu o suprafață de 6.000 mp și, totodată, a extins rețeaua de depozite naționale ajungând la o suprafață totală de depozitare sămânță și produse fitosanitare de 22.000 mp. În același timp, Agricover a investit în automatizarea operațiunilor prin implementarea unui sistem informatic performant pentru managementul stocurilor în rețeaua națională de depozite.

    Printr-un portofoliu complet de inputuri – produse fitosanitare, semințe, îngrășăminte, motorină, soluții inovatoare menite să eficientizeze costul de producție al fermierilor parteneri și o echipă comercială extinsă ce acoperă întreg teritoriul țării, Agricover și-a consolidat poziția de lider pe care o deține în piața de inputuri agricole.

    Abator Peris Agricover

    Operațiunile de Agri-Food – abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc – au înregistrat o creștere cu 49% a volumului, ajungând la 390.500 capete de porci procesați în unitatea proprie de producție din Periș.

    Abatorul Periș comercializează carne și produse proaspete de porc în majoritatea lanțurilor de retail care își desfășoară activitatea în România, precum și prin rețeaua proprie de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi.

    Direcții de dezvoltare pentru 2019

    Dat fiind specificul activităților de Agri-Business și Agri-Food, încă din 2018 compania a luat decizia divizării celor două operațiuni prin constituirea unei noi entități juridice – Abatorul Periș SA – care va prelua derularea activităților de procesare și comercializare a cărnii de porc.

    Obiectivul acestui demers îl reprezintă constituirea unei fundații sănătoase pentru continuarea dezvoltării accelerate a celor doua activități în baza unor strategii și obiective specifice și a unui managementul eficient al operațiunilor. Procesul de divizare a fost finalizat la începutul lunii aprilie 2019.

    Pentru anul 2019, societatea nou înființată Abatorul Periș SA își propune continuarea planului de investiții pentru eficientizarea activității de producție, optimizarea portofoliului de produse și a canalelor de distribuție, vizând astfel continuarea creșterii profitabile a afacerii.

    În ceea ce privește operațiunile de Agri-Business, desfășurate în continuare sub Agricover SA, compania își propune continuarea creșterii sănătoase prin extinderea portofoliului de soluții specializate, atât pentru dezvoltarea unor noi zone de business, cât și pentru a asigura în continuare eficientizarea costului de producție al fermierilor parteneri.

    Agricover SA este subsidiară a Agricover Holding – principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 19 ani în acest domeniu. Din Holding mai fac parte Abatorul Periș SA, entitate nou înființată în aprilie 2019 în scopul derulării operațiunilor de Agri-Food din cadrul grupului, și Agricover Credit IFN SA, prin care se derulează activitatea de Agri-Finance.

    Cu un model de afacere puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

    În 2017 BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiție de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13 procente.

    În prezent, în cadrul companiilor subsidiare Agricover Holding își desfășoară activitatea peste 1.000 angajați. În anul 2018, subsidiarele Agricover Holding au deservit peste 5.700 clienți fermieri care exploatează peste 1,9 milioane hectare teren arabil la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată