Creșterea animalelorŞtiri agricole

EL ESTE PRIMARUL CARE A FĂCUT CENTRU pentru TĂIEREA MIEILOR!

Decizie fermă a unui primar din România! Deși hotărârea autorităților sanitar-veterinare a fost de a interzice sacrificarea mieilor în spațiile temporare din piețe, un primar se opune acestei măsuri pe care o consideră ”nepotrivită”.

Primarul orașului Bals, județul Olt, Mădălin Teodosescu, nu este de acord cu măsura interzicerii sacrificării mieilor în centrele de sacrificare temporară în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, se anunță într-un comunicat de presă pe care edilul l-a publicat și pe Facebook, pe pagina oficială a Primăriei Balș.

În cadrul aceluiași text Mădălin Teodosescu solicită public conducerii Direcției Sanitar Veterinare Olt să revină asupra măsurii de sacrificare a mieilor doar în cele trei abatoare din județ, considerând că este o măsură total nepotrivită. ”Chiar daca DSV Olt nu va acorda avize pentru funcționarea centrului de sacrificare temporară a tineretului ovin-caprin din Balș, în perioada următoare, primarul orașului nostru informează locuitorii orașului Balș că se pot face sacrificări”, se mai arată în mesajul postat în mediul online.

Reamintim că vânzările de animale vii vor fi interzise în târgurile și piețe poate singurele platforme unde crescătorii mici de animale își puteau valorifica marfa. Măsura este luată din cauza pericolului cauzat de Pesta Porcină Africană (PPA) care interzice orice aglomerare de animale vii. Atenție însă, fermierii pot vinde încă animalele între diferite județe, dar cu anumite documente obligatorii!

Dr. Leontin Laslău – şef Birou Sănătatea Animalelor DSVSA Hunedoara a explicat pentru emisiunea ”Satul hunedorean” care sunt motivele pentru care crescătorii de animale nu pot vinde încă marfa în tâgurile și piețele de profil. ”Pentru vânzarea în târgurile de animale vii nu putem discuta pentru că există încă restricții de circulație a animalelor către târgurile autorizate sanitar veterinar și, bineînțeles, nu se pune problema către târgurile sau aglomerările de animale care nu sunt autorizate sanitar-veterinar. Dar se pot comercializa animalele între proprietari cu documentele sanitare-veterinare legale pe care le precizează legislația sanitară veterinară în vigoare și medicii noștri veterinari de liberă practică împuterniciți cunosc lucrurile astea sunt informați de mai mult timp și știu să elibereze certificatele sanitare veterinare pentru aceste animale care vor fi sacrificate în abator, formularul de mișcare și lanțul alimentar și, bineînțeles, formularul de mișcare pentru animalele care se comercializează între proprietari. Repet încă o dată, fără să se interpună târgul de animale vii sau alte aglomerări de animale care sunt interzise complet”, a declarat specialistul pentru emisiunea ”Satul hunedorean”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

 1. @ ION
  Stimate domn aveti dreptate. Totusi persistati in eroarea sa presupuneti ca functionarii statului roman lucreaza in interesul poporului roman. De aici si asteptarile dvs. care nu vor avea nicio finalitate.

 2. Da, sunt de acord,cu domnul din comentariu de mai sus si cu Primarul de la Bals.Pana acum s-au promovat carnea de oaie, s-au dat subventii pentru oi, iar acum oierilor le este interzis sa sacrifice mieii in targuri. pai ei cum sa-si vanda marfa si aiba profit. Ce are pesta porcina cu oaia. Pana cand o sa se faca abatoare la nivelul Consiiliilor Judetene sau cele ambulante unde sa sacrifice acesti oameni mieii.

 3. Stimati pacienti cu retard mintal de la DSVSA. Sa va aduc aminte de exceptionalele actiuni pe care le-ati intreprins dupa anul 1990, si pentru care sunteti premiati acum cu 10.000 lunar de catre ciuma rosie.
  In perioada 1995-2005 – ati furat toate canbalinele de la tarani,CELE MAI GRASE din tara si le-ati dat la abatoare pt salam italienesc. Acum un cal frumos costa 15.000 de lei.
  In perioada 2010-2015 -v-ati apucat de vaci, le-ati facut bolnave de LEB, Limba albatra si alte bazaconii inventate, ati dat vacile la abatoare pe 1 leu kg. iar statul, adica noi prostii, am suportat restul din despagubire. Acum o vaca buna costa 2.000 euro.
  In perioada urmatoare au urmat gainile, porcii, si in final oile .
  Mai retardatilor si analfabetilor,dar voi nu aveti niciun Dumnezeu, nu aveti pic de rusine, gunoaielor care sunteti si va ingrasati pe banii nostri. Scuze pentru exprimare, dar nu mai putem. IN CATIVA ANI ASTIA SUNT IN STARE SA NE SPUNA CA NE SUNT BOLNAVI COPIII SI CA TREBUIE SA-I DUCEM LA EUTANASIERE. ANALFABETILOR TREZITI-VA. NU VA MAI ASCUNDETI DUPA NORME UE, alte tari nu-si omora tot in tara pentru SPAGA.

  1. Da de ce sa se faca abatoare ca sa faca profit ciobanii? Nu mai bine dai mieii degeaba la samsari ca sa faca jmecherii profit?

Scrie un comentariu