• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Flori care se plantează în luna mai

  agrointeligenta.ro -

  Florile care se plantează sau se seamănă în luna mai nu sunt foarte multe. Ultima lună bogată din acest punct de vedere a fost aprilie, dar pentru grădină sau chiar pentru ghivece, mai sunt flori ce se pot pune acum în pământ și care vor înflori pe timpul verii sau în toamnă.

  Flori care se plantează în luna mai: Crinii

  Crinii imperiali sunt cei cu care puteți merge la sigur dacă plantați bulbii în ultima lună de primăvară. Se plantează în grupuri, minim trei bulbi, pentru a obține un aspect spectaculos în grădină. Crinii imperiali vor înflori în mijlocul verii, cresc la o înălțime de 120-180 cm și sunt ideali pentru plantarea la marginea aleilor. Bulbii de crini se pot pune și în ghivece. Aceste flori preferă zonele însorite sau semiumbră – le trebuie minim 6-8 ore de soare pe zi, iar solul de care au nevoie crinii este cel bine drenat, cu un nivel satisfăcător de umiditate. În sezonul de creștere, crinii trebuie bine udați, iar un îngrășământ lichid bogat în potasiu se poate aplica la fiecare două săptămâni pentru ca dezvoltarea florilor să fie așa cum vă doriți.

  Crinii imperiali sunt o sursă de parfum şi splendoare în orice grădină

  Flori care se plantează în luna mai: Daliile

  Între florile care se plantează în luna mai se numără și daliile. Ele au nevoie de locuri însorite și de soluri bine drenate. Bulbii se pun în pământ la distanțe mai mari, de 50-60 cm între rânduri și 30-40 cm între plante pe rând. Se recomandă ca în groapa în care se așează bulbul să fie puse și câteva mâini de mraniță. Chiar dacă nu sunt pretențioase și nu au nevoie de multă apă, la dalii trebuie să aveți grijă să tăiați florile ofilite pentru a ajuta planta să înflorească mai des.

  Daliile sunt o pată de culoare în grădină

  Flori care se plantează sau se seamănă în luna mai: Margaretele

  Margaretele sunt printre florile pe care le puteți aduce în grădină după ce a dispărut riscul înghețului. Plantă se udă din abundență numai când este secetă; în rest margareta suportă bine uscăciunea și chiar este indicată. Margareta de grădină se poate înmulți prin semințe, butași sau prin divizarea tufei. O dată la 4-5 ani, este bine că tufa să fie divizată pentru a o întineri. Margaretele înfloresc de la mijlocul lunii mai până în iunie, iulie, în verile mai reci.

  Margaretele sunt flori simple, dar pline de efect

  Flori care se plantează în luna mai: Gladiolele

  Gladiolele se plantează în luna mai, având calitatea de a oferi o paletă largă de culori. Există gladiole albe, roșii, mov, roz, dar și galbene, portocalii precum și diferite nuanțe ale acestora. Gladiolele cresc bine în locuri însorite, dar se pot dezvolta frumos și în semiumbră. Plantate în luna mai, gladiolele înfloresc de la începutul lui iulie și până la finele lunii august. Este foarte bine dacă se pun mai mulți bulbi într-un cuib, la o adâncime de plantare de 10-15 centimetri. După plantare este nevoie de apă, iar apoi de una sau două udări în primele zile după, dacă nu plouă. Udarea se face numai dimineața sau seara după apusul soarelui, gladiolele fiind recunoscute pentru faptul că iubesc apa.

  Maiestuoasele gladiole au nevoie să fie udate cu grijă

  Flori care se seamănă în luna mai: Florile de piatră

  Florile de piatră sunt puțin pretențioase și sunt rezistente. Ele se înmulțesc prin semințe care se presară pe sol începând cu luna aprilie. Semințele nu se îngroapă pentru că aerul ajută germinarea. Florile de piatră se pot pune și în ghiveci sau jardiniere, ținând cont că ele nu suportă însă transplantarea. În grădină, plantele se vor înmulți apoi de la an la an de la semințele căzute pe suprafata solului.

  Florile de piatră nu au nevoie de îngrijire specială


  Te-ar mai putea interesa

  Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

  Ultimele știri

  Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp